Haberler / Zingat Basın Bültenleri
26.12.2017

Gayrimenkul okuryazarlığı, yatırımda doğru karar alınmasını sağlıyor

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, finansal okuryazarlık kadar gayrimenkul okuryazarlığının da önemli olduğunu vurguluyor. Gayrimenkul sektöründe yatırım konusunda danışmanlık yapmanın da önemli olduğunu ifade eden Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan; “Bunu yapabilmek için de gayrimenkul okuryazarı olmanız gerekiyor. Son dönemde Türkiye'de de bu konuda bilinç düzeyi artmaya başladı” dedi.

Gayrimenkulde bilgi ve verinin değerini öne çıkaran çalışmaları ve projeleriyle dikkat çeken Zingat.com, dünyada her geçen gün artan gayrimenkul okuryazarlığı bilincinin Türkiye'de de yaygınlaşması için çalışmalar yapıyor. Gayrimenkul okuryazarlığının finansal okuryazarlık kadar önemli olduğuna dikkat çeken Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, “Gayrimenkul sektöründe yalnızca konut alım-satımı ile ilgili faaliyet göstermek değil, alıcılara yatırım konusunda danışmanlık ve rehberlik yapabilmek de çok önemli. Bunun için de gayrimenkul okuryazarı olmanız gerekiyor” dedi.

“Doğru gayrimenkul yazarlığı için bilgi herkes tarafından erişilebilir olmalı”
Gayrimenkul okuryazarlığı konusunda bilinç düzeyi yüksek gelişmiş ülkelerde bu alanda erken yaşlarda eğitim verilmeye başlandığını vurgulayan Kayhan, “Son dönemde Türkiye'de de bu konuda bilinç düzeyinin artmaya başladığını gözlemliyoruz. Nasıl ki finansal okuryazarlık eğitimi alan çocuklar, harçlıklarının hesabını tutmayı ve neye ne kadar para harcamaları gerektiğini ölçecek bilinç düzeyine ulaşıyorsa; gayrimenkul okuryazarlığı eğitimi alan çocuklar da ileride yetişkin bireyler olduklarında yatırım kararlarını çok daha yetkin bir şekilde alabilecek seviyeye geliyor” diye konuştu.

Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Zingat.com olarak; gayrimenkul okuryazarlığı bilincine sahip toplumlarda, bireylerin gayrimenkul konusunda verecekleri kararlarda daha doğru adımlar atması için gerekli bilginin herkes tarafından erişilebilir olması vizyonuyla ilerlemeye devam ediyoruz.”

“Gayrimenkul okuryazarlığı alanına gönüllülük esasıyla destek veriyoruz”
“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan Zingat.com olarak gayrimenkul okuryazarlığı ile ilgili bilinci artırıcı çalışmalara imza atmayı çok önemsediklerini ifade eden Ahmet Kayhan, “Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün gelişiminde bu unsurun kilit görevlerden biri olarak öne çıkacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteği, Doğuş Grubu işbirliği ve Para Durumu'nun katkılarıyla yürütülen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında çeşitli okullardaki öğrencilerimizle buluşarak gayrimenkul okuryazarlığına adım atmalarını sağlamak üzere eğitimler gerçekleştirdik. Bu tür toplumsal faydası yüksek projelere şirket ve çalışanlar olarak gönüllülük esasıyla destek vermeyi her zaman sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de bu konuda çalışmalarımızı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Esra Şavkın
0212 219 29 71 / 0537 858 85 49
esras@marjinal.com.tr

Zingat.com hakkında