27.02.2018

Forum Trabzon'dan anlamlı proje:
“Hayvan Dostlarımızla Paylaşıyoruz”

Trabzon ve çevre illerin buluşma noktası Forum Trabzon, karşılıksız sevginin adresi hayvan dostlarımıza el uzattığı anlamlı projesiyle dikkat çekiyor. Oluşturulan özel istasyonda minik dostlar için yiyecek toplanması uygulamasının yanı sıra Forum Trabzon tarafından konu hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayvanları Koruma Derneği'nin de desteğiyle pek çok çalışma yürütülüyor.

Alışveriş merkezi ziyaretçilerinden artan yiyecekleri “Hayvan Dostlarımızla Paylaşıyoruz” sloganıyla değerlendiren Forum Trabzon, hem çocuk hem de yetişkin tüm misafirlerini alışveriş merkezinde çeşitli noktalara yerleştirilen duyurularla konu hakkında bilinçlendirerek farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Forum Trabzon'un yemek katında oluşturulan özel istasyonda, gençler ziyaretçilerle konunun önemine ilişkin bilgi paylaşımında bulunuyor. Aynı bölüme duyarlı vatandaşların hayvanlara bağışlanmak üzere getirdiği yiyeceklerin de toplandığı özel bir konteyner yerleştirilen proje kapsamında, yemek katındaki masaları dolaşarak artan yemeklerin toplanmasını sağlayan ekipler de görev yapıyor. Toplanan yemekler ise Hayvanları Koruma Derneği işbirliği ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na gönderiliyor.

Forum Trabzon'da minik misafirlerin de konuya ilişkin bilgi almasını amaçlayan çeşitli uygulamalar yürütülüyor. Çocukların katılımına açık düzenlenen workshoplarda geri dönüşüm bilincini aşılamaya yönelik boyama etkinlikleri yapılıyor. Forum Trabzon, ilerleyen günlerde çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında atık malzemelerden obje yapımı, çöp ayrıştırmaya yönelik bilgi paylaşımı ve çocukların kendi geri dönüşüm kutularını yapacakları farklı etkinlikler de kurguluyor.