04.03.2019

Forum Mersin'de yönetmen koltuğuna çocuklar geçti

Mersin ve çevre illerin alışveriş ve eğlence merkezi Forum Mersin, minik misafirlerini yönetmen koltuğuna oturttuğu keyifli ve eğitici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2-3 Mart tarihlerinde Forum Mersin'i ziyaret eden çocuklar teknolojiyi yaratıcılıklarıyla buluşturdukları “stop-motion” tekniği ile film çekmeyi öğrendi. Zeka gelişimi, takım çalışması ve el becerilerini destekleyen bu keyifli etkinliğe hem çocuklar hem de ebeveynler yoğun ilgi gösterdi.

Forum Mersin, 2 – 3 Mart 2019 Cumartesi ve Pazar günleri ücretsiz gerçekleştirdiği film atölyesi etkinliği kapsamında minikleri yönetmen koltuğuna oturttu. “Stop – motion” tekniği ile kısa film çekme heyecanı yaşayan çocuklar, yaratıcılıklarını geliştirme ve aktif rol oynayacakları bir takım çalışmasında bulunma fırsatı elde etti. Oyuncaklarını kullanarak film çektikleri atölye boyunca keyifli ve verimli zaman geçiren minikler hem eğlendi hem öğrendi.

Stop-motion tekniği hakkında:
Durağan üç boyutlu objeleri hareket edermiş gibi gösteren bir animasyon türü olan stop-motion, kamerayı objeye karşı ayarlayıp tek kare çekip sonra objeyi biraz hareket ettirip yeni bir kare çekmek ve bunu tekrarlayarak animasyonu tamamlaya dayalı bir tekniktir.

www.forummersin.com