28.12.2018

Forum Bornova Çocuk Tiyatrosu'nda bu hafta: “Ateş Böcekleri Nasıl Doğdu”

Özel temaları ve eğitici içerikleriyle dikkat çeken Forum Bornova Çocuk Tiyatrosu, 29-30 Aralık Cumartesi ve Pazar günleri, tüm minikleri Ateş Böcekleri Nasıl Doğdu isimli çocuk oyununa davet ediyor.

İzmir ve çevre illerin çekim merkezi Forum Bornova'nın Çocuk Tiyatrosu, 29 - 30 Aralık 2018 Cumartesi ve Pazar günleri saat 15.00'te Ateş Böcekleri Nasıl Doğdu isimli oyunu sahneleyecek.

Joseph Gali'nin masalından uyarlanan oyun, yıldızlar arasında geçiyor. Kendini beğenmiş genç yıldızlar, görevlerini yerine getirmektense sürekli kendi aralarında bir yarışa girerler. En parlak olma yarışı, gökyüzünde karmaşa yaşanmasına sebep olur. Bu durum karşısında gökyüzü halkıyla yapılan toplantı sonucunda kendini beğenmiş ve görevlerini yerine getirmeyen yıldızlar için bir ceza verilmesi kararlaştırılır. Sönmekle cezalandırılan yıldızlar ancak hatalarını anlarlarsa tekrardan ışıklarına kavuşabileceklerdir.

Aradan geçen uzun yıllardan sonra içlerinde en parlak olan Işıldak'ın dünyada yolunu kaybetmiş bir çocuğa yardım etmek için harekete geçmesini ve yeryüzüne inerken tekrar ışığına kavuşup ateş böceğine dönüşmesini konu alan oyun, kibir, merhamet, yardımseverlik gibi pek çok duyguyu paylaşmak üzere Forum Bornova'da çocukları bekliyor.