Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
09.01.2019

Fortinet, Dünya Ekonomi Forumu Güvenlik Merkezi'nin kurucu ortağı oldu

Dünya Ekonomik Forumu Siber Güvenlik Merkezi'nin ilk kurucu ortağı olması, Fortinet'in siber suçlarla global mücadelede inovasyon ve işbirliğine yönelik yıllardır sürdürdüğü bağlılığını öne çıkarıyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet (NASDAQ: FTNT), Dünya Ekonomi Forumu Siber Güvenlik Merkezi'nin ilk kurucu ortağı olduğunu ve şirketin CEO'su Ken Xie'nin merkezin Siber Güvenlik Danışma Kurulu'nun bir üyesi olarak görev yapacağını duyurdu.

Konuyla ilgili görüş bildiren Fortinet Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ken Xie şunları söyledi: “Dünya Ekonomi Forumu Siber Güvenlik Merkezi'nin kurucu ortağı olarak gösterilen ilk siber güvenlik şirketi olmanın gururunu yaşıyor ve dünyada giderek artan siber saldırı tehditlerine karşı çözümler geliştirmeye yönelik ortak taahhüdümüzle dünya çapında özel ve kamu sektörlerinden liderlerle işbirliği içinde çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Dünya Ekonomi Forumu'nun Siber Güvenlik Merkezi global ve çok paydaşlı bir işbirliği için çok önemli bir bileşen ve merkezin kurucu ortağı olarak görev yapmak bizim dünyanın en büyük kurumlarının, hizmet sağlayıcılarının ve devlet kurumlarının güvenliğini sağlamaya yönelik misyonumuzda önemli bir adım.”

Global Tehditlere Global Karşılık
Dünya Ekonomi Forumu ve Fortinet dijital ekonomiye yönelik global tehditlere global ölçekte karşılık verilmesi gerektiğine inanıyor. Bu tehditlere karşılık vermek ve siber güvenliğin geleceğini şekillendirmek amacıyla Dünya Ekonomi Forumu; iş dünyası, hükümetler, uluslararası organizasyonlar, akademi ve sivil toplumdan paydaşları siber güvenlik sorunları üzerinde işbirliği yapmaları için bir araya getiren global bir ağ olan Siber Güvenlik Merkezi'ni kurdu.
Fortinet'in bu merkezde yer alması şirketin kamu ve özel sektörle işbirliğine yönelik yıllardır sürdürdüğü bağlılığının daha da güçlendirilmesi anlamına geliyor. Fortinet, Siber Güvenlik Merkezi'yle birlikte çalışarak, dünya çapındaki siber güvenlik saldırılarını azaltmak, mevcut ve gelecekteki siber saldırıları kontrol altına almak ve siber suçluları caydırmak için işbirliği, inovasyon ve güçlü global çözümler geliştirmeye yönelik çabalarını sürdürecek.

Dünya Ekonomi Forumu Siber Güvenlik Merkezi, tüzüğünün bir parçası olarak şu hususları yerine getirmeyi taahhüt ediyor:
  • İstihbarat paylaşımı ve siber normların oluşturulmasını teşvik etmek için global ölçekte kamu-özel sektör ortaklıklarının oluşturulması, hayata geçirilmesi ve koordine edilmesi.
  • Mevcut ve gelecekteki siber saldırıları öngörmek ve bunlara karşı koruma sağlamak için son teknoloji bilgisi ve araçlarını kolektif olarak geliştirmek, test etmek ve uygulamaya geçirmek.
  • Gelecek nesil siber güvenlik profesyonellerinin yetiştirilmesi için global ölçekte kapasite geliştirme ve eğitim programlarını hayata geçirmek.
  • Global ölçekte ciddi boyutlu siber saldırıların olumsuz etkilerinin azaltılmasına yardımcı olmak için iş ortaklarından uzmanların yer aldığı “Global Rapid-Reaction Cybersecurity Task Force” oluşumunu kurmak, koordine etmek ve uygulanmasını kolaylaştırmak.
Ek kaynaklar
Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 360 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.