Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
11.06.2018

Fortinet, Bradford Networks'ü satın aldı

Fortinet, Bradford Networks'ün satın alımıyla birlikte Fortinet Güvenlik Dokusu'nu güçlendirerek segmentasyon ve güvenliği, nesnelerin interneti de dahil olmak üzere kurumsal ağ uç noktalarına dek genişletti

Kapsamlı, otomatik ve entegre siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (NASDAQ: FTNT), ağ güvenliği alanında hizmet veren Bradford Networks'ü satın aldı. Bu satın alma ile Fortinet, şirketlere daha kapsamlı görünürlük sağlamak ve karmaşık ağ yapılarını daha güvenli hale getirmek için erişim kontrolü ve nesnelerin interneti güvenlik çözümlerini birleştirerek Fortinet Güvenlik Dokusu'nu daha da güçlendirdi. Çözüm şu özellikleri içeriyor:
  • Nesnelerin interneti ve “arayüzü olmayan” cihazlar da dahil olmak üzere ağa erişen uç noktaların, kullanıcıların, güvenilen ve güvenilmeyen cihazların ve uygulamaların tam, sürekli, ajan yazılım kurmaya gerek olmadan görünürlüğü.
  • Cihaz mikro segmentasyonu ve “arayüzü olmayan” cihazların tür ve profile göre dinamik sınıflandırılması sayesinde gelişmiş nesnelerin interneti güvenliği ve basit bir web kullanıcı arayüzü kullanan güvenilmeyen cihazların granüler yalıtımını sağlayan otomatik politikaların belirlenmesi.
  • İç ağda yatay hareketi önleyen otomatize iş akışı entegrasyonları sayesinde saniyeler içinde kesin ve net aksiyon tespiti ve tehditlerin kontrol altına alınması.
  • Çok bölgeli kurulumlarda her noktaya kurulum gereğini ortadan kaldıran, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip mimari sayesinde kolay, maliyet etkin kurulum.
Fortinet Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Baş Yöneticisi Ken Xie, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyük organizasyonlar ağ trafiğinde, ağlarına erişim sağlayan cihaz ve kullanıcı sayılarındaki artışa tanık oldukça saldırı riskleri de katlanarak artacaktır. Forrester'ın yeni araştırmasına göre, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 82'si ağlarına erişim sağlayan tüm cihazların tespitini dahi yapamıyor. Bradford Networks teknolojisinin Fortinet Güvenlik Dokusu ile entegrasyonu şirketlerin saldırı tehditlerini kontrol altına almak ve güvenilmeyen cihazların ağa erişimini engellemek için ihtiyaç duydukları sürekli görünürlüğü, mikro-segmentasyonu ve erişim kontrol teknolojisini sağlıyor.”

Bradford Networks Genel Müdürü Rob Scott, Brandford Networks'ün Fortinet'e katılımıyla ilgili şunları söyledi: “Şirketlere istisnai düzeyde görünürlük ve güvenlik sağlama amacıyla ağ güvenliğinde lider şirket olan Fortinet'e katıldığımız için çok heyecanlıyız. Bradford Networks teknolojisi enerji, petrol, gaz ve üretim gibi kritik altyapıların en zorlu güvenlik ortamlarında bile siber tehditlerin riskini ve etkisini azaltmak için birlikte çalıştığı FortiGate, FortiSIEM, FortiSwitch ve FortiAP ürünleriyle hali hazırda Fortinet'in Güvenlik Dokusu mimarisine entegre.”

Ek Kaynaklar İlgili Kişi:
Eray Çoşan
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 350 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Bradford Networks hakkında
Bradford Networks neredeyse yirmi yıldır ağ güvenliği alanında bir öncü olarak kabul edilmektedir. Bugün şirketin yeni nesil ağ erişim kontrolü çözümleri BYOD, nesnelerin interneti ve uç nokta cihazlarının güvenliğinde kritik rol oynamaktadır. Şirketin patentli, ödül sahibi Network Sentry çözümü tüm uç noktaların ve ağ altyapı cihazlarının keşfedilmesini ve dinamik ağ erişim kontrolünün uygulanması için gereken bağlamsal farkındalığı sağlayarak otomatize tehdit müdahalesi sayesinde siber saldırıları yakalama yeteneğini geliştirir. Network Sentry, kurumsal varlıklara ve fikri mülkiyete yetkisiz erişim riskini azaltmak ve böylece siber tehditlerin etkisini, süresini ve maliyetini azaltmak amacıyla müşterilerinin mevcut üçüncü taraf ağ, güvenlik, dizin ve mobilite ürünleriyle kolayca entegre olan SmartEdge Platform'unu kullanır. Bradford Networks çözümleri, dünya çapında eğitim, enerji ve kamu hizmetleri, finans, konaklama, devlet ve savunma, sağlık hizmetleri, üretim ve perakende olmak üzere pek çok sektörde 1000'in üzerinde şirket tarafından kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.bradfordnetworks.com.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.