Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
06.03.2019

Fortinet, başarısı kanıtlanmış güvenlik mimarisi ve çözümleriyle 5G'ye giden yolun güvenliğini sağlıyor

Fortinet Security Fabric, giderek gelişen 4G ağlar, nesnelerin interneti ve 5G mobilite platformunun güvenliğini sağlamak için servis sağlayıcı seviyesinde yüksek performans ve kapasite ile bulut düzeyinde ölçeklenebilirlik, görünürlük ve kontrol sunuyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet (NASDAQ: FTNT), sanal SPU teknolojisi, gelişmiş güvenlik ve yüksek performanslı sistemleri dahil olmak üzere, mobil çekirdek ağlar ve bulut altyapılarına yönelik ileri düzey, geniş kapsamlı ve derin odaklı çözümleriyle 5G'ye giden yolun güvenliğini sağlayacak gelişmiş yeteneklerini duyurdu. Daha yüksek bağlantı hızı, devasa bağlanırlık ölçeği ve yeni gelir fırsatları vadeden 5G, mobilite ve dijital dönüşümde köklü değişikliklere neden olacak. Fortinet, mobil çekirdek, sınır bulut ve nesnelerin interneti altyapılarının güvenliğini sağlamak amacıyla, taşıyıcı ölçekli işlevsellik, hızlı ölçeklenebilirlik, derin görünürlük ve granüler denetim sunan gelişmiş güvenlik ve yüksek performanslı sistemlerini müşterilerine sunmak için konumlanıyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren Fortinet Bölge Teknoloji Direktörü Melih Kırkgöz  şunları söyledi: “5G ile birlikte, mobil altyapının uçtan uca inovasyonu değer yaratımı ve hizmet inovasyonunda bir katalizöre dönüşecek. Bu dönüşümle birlikte, Fortinet'in başarısı kanıtlanmış mimari ve çözümleri çoklu LTE, LTE-A ve 5G kullanım senaryoları için gelişmiş güvenlik sağlıyor. Böylece, telsiz erişim ağlarından telekomünikasyon bulutlarına kadar, mobil altyapıların güvenliğinin sağlanmasına yardımcı oluyor ve müşterilere, bulut düzeyinde ölçeklenebilirlik, görünürlük ve kontrol ile servis sağlayıcı seviyesinde yüksek performans ve kapasite sağlıyor.”

Fortinet'in geniş kapsamlı ve derin odaklı 5G yetenekleri
Fortinet, çekirdek ağlarını 4.5G ve 5G'ye taşıyan telefon operatörlerinin karşılaştığı sorunlara özel olarak tasarlanan stratejik güvenlik çözümleri sağlıyor. Aynı zamanda, lansman maliyetlerinin optimize edilmesine, gelişmiş tehditlerin etkisinin azaltılmasına ve hizmet düzeyindeki hedeflerin gerçekleştirilmesine yardımcı olan bir güvenlik altyapısı inşa edilmesini mümkün kılan yetenekleri müşterilerine sunuyor. Hizmet sağlayıcılar, kapsamlı ve ilişkili analizler, ağ altyapısını ve hizmetlerini büyük çapta etkileyen karmaşık iç ve dış güvenlik tehditlerini engelleme yeteneğiyle mobil taşıyıcılara iyileştirilmiş görünürlük sağlayan Fortinet'in gelişmiş güvenlik ve yüksek performanslı sistemlerini kullanarak bu yeteneklerin farkını görebiliyor.

Ek kaynaklar

Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 360 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.