Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
30.05.2019

Fortinet, 2019 yılı birinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (Nasdaq: FTNT), 31 Mart 2019'da sona eren 2019 yılı birinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını duyurdu.

2019'un birinci çeyreğine ait önemli finansal rakamlar
  • Toplam gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 472, 6 milyon dolara ulaştı.
  • Faturalandırmalar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artarak, 551,6 milyon dolara ulaştı.
  • Ertelenmiş gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1,77 milyar dolara ulaştı.
  • GAAP faaliyet kârı: yüzde 11
  • GAAP dışı faaliyet kârı: yüzde 20
  • GAAP'ye göre seyreltilmiş hisse başı net kâr 0,34 dolar
  • GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına net kâr 0, 46 dolar
  • İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışı 201, 3 milyon dolar
  • 191,1 milyon dolar değerinde serbest nakit akışı
Fortinet Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Baş Yönetici Ken Xie konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ”2019'a ürün ve çözümlerimize olan yoğun talebi gösteren güçlü bir başlangıç yaptık. 2019'un sektör büyümesini geride bırakan, kapsamlı, entegre ve otomatik Security Fabric platformumuza gösterilen yoğun müşteri talebi ve işimizde yakaladığımız ivmeyle güç kazandığımız bir yıl olacağını öngörüyoruz."

Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 400 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.