Haberler / Fortinet Basın Bültenleri
20.02.2019

Fortinet, 2018 yılı dördüncü çeyreğine ve tüm yıla ait finansal sonuçlarını açıkladı

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet® (Nasdaq: FTNT), 2018'in dördüncü çeyreği ve 31 Aralık 2018 itibariyle 2018 yılının tamamına ait finansal sonuçları açıkladı.

2018'in dördüncü çeyreğine ait önemli finansal rakamlar
• Toplam gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 507 milyon dolara ulaştı.
• Faturalandırmalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 649,2 milyon dolara ulaştı.
• GAAP faaliyet kârı: yüzde 17
• GAAP dışı faaliyet kârı: yüzde 26
• GAAP'ye göre seyreltilmiş hisse başına net kâr 1,04 dolar
• GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına net kâr 0,59 dolar
• İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışı 180,2 milyon dolar
• 168,6 milyon dolar değerinde serbest nakit akışı
• 92 milyon dolar değerinde hisse geri satın alımı

2018 yılına ait önemli finansal rakamlar

• Toplam gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1,80 milyar dolara ulaştı.
• Faturalandırmalar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak, 2,15 milyar dolara ulaştı.
• Ertelenmiş gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1, 69 milyar dolara ulaştı.
• GAAP faaliyet kârı: yüzde 13
• GAAP dışı faaliyet kârı: yüzde 22
• GAAP'ye göre seyreltilmiş hisse başına net kâr 1,91 dolar
• GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına net kâr 1, 84 dolar
• İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışı 638,9 milyon dolar
• Serbest nakit akışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 büyüyerek 585,9 milyon dolara ulaştı.
• 209,1 milyon dolar değerinde hisse geri satın alımı

Fortinet Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Kıdemli Baş Yönetici Ken Xie konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2018'in dördüncü çeyreğinde elde ettiğimiz güçlü sonuçlar, ürün ve hizmetlerimize olan talebin ne kadar yüksek olduğunu ve bizim Fortinet olarak sıkı bir kâr artışı ile istikrarlı büyümeyi sürdürme becerisine sahip olduğumuzu kanıtlayarak 2018'i güçlü bir şekilde bitirmemizi sağladı. 2019'da sektörün üzerinde büyüme göstermeye hazırız. Bu başarımızın, faaliyetlerimizde yakaladığımız ivmeden ve tüm ağ altyapısında kapsamlı, entegre ve otomatik güvenlik çözümlerimize yönelik güçlü müşteri talebinden ileri geleceğine inanıyoruz.”

Eray Çoşan Akkuş
erayc@marjinal.com.tr

Fortinet Hakkında
Fortinet (NASDAQ: FTNT) dünya genelinde büyük ölçekli şirketlere, servis sağlayıcılarına ve kamu kurumlarına güvenlik sunar. Fortinet, her geçen gün artan sanal saldırılara karşı müşterilerine akıllı ve sorunsuz koruma sağlar, sınırların ortadan kalktığı ağların artan performans ihtiyaçlarını karşılar. Ağlardaki uygulamaların, bulut sistemlerinin ve mobil cihazların karşılaştığı en kritik güvenlik sorunlarına karşı performanstan ödün vermeden güvenlik sunan tek çözüm sadece Fortinet'in Security Fabric mimarisidir. Fortinet global çapta sevkiyatı yapılan en güvenilir çözümler alanında dünyanın bir numarasıdır ve dünya genelinde 360 binden fazla müşteri ticari faaliyetlerini korumak için Fortinet'e güvenmektedir. Daha fazla bilgi için: http://www.fortinet.comFortinet Blog sayfası veya FortiGuard Labs.

Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT), dünya çapındaki işletmelerin, servis sağlayıcıların ve kamu kurumlarının BT güvenliği altyapılarını sadeleştirirken, her geçen gün farklılaşan siber güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik ve yüksek performanslı koruma sağlar. Fortinet çözümleri, kurumların en değerli varlıklarını koruma altına almak amacıyla sektördeki en üst seviye tehdit araştırma, güvenlik zekâsı ve analitik çalışmalarıyla sürekli güçlendirilir. Tek bir alanda hizmet sunan güvenlik sağlayıcılarının aksine, Fortinet işletmelerin bulut, sanal veya fiziksel ortamlardaki ağ, uygulama ve mobil güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracak yetkinliğe sahiptir. Dünyanın en büyük kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 210.000’den fazla müşteri, hayati öneme sahip sistemleri ve içeriklerinin korunması konusunda Fortinet'e güvenmektedir.