Haberler / Evtiko Basın Bültenleri
06.02.2018

Evtiko'dan Ev Satmanın Püf Noktaları

Emlak sektörüne teknoloji bakış açısıyla yön veren Evtiko, evini hızlıca ve yorulmadan satmak isteyenlere yol gösterecek önemli ipuçları verdi.

Teknolojik dönüşümü emlak sektörüne taşımak için yola çıkan Evtiko, Türkiye'deki ilk senesini geride bıraktı. Türkiye'de ev satma deneyimini tümüyle değiştiren Evtiko, geniş gayrimenkul veritabanından faydalanarak, evini hızlıca satmak isteyenlere rehber olacak ipuçları verdi. Daha iyi bir yaşam için yeni bir eve taşınmak isteyenlerin, evlerini çok kolay ve hızlı bir şekilde satmalarına yardımcı olacak bu küçük ipuçları, evinizin emlak piyasasında artan rekabette kaybolmaması ve hak ettiği değeri bulması için de faydalı olacak.
  1. Hatalı fiyatlamadan kaçının
    Doğru değerleme yapıldığı takdirde, evinizin fiyatında keskin iniş veya çıkışlar söz konusu olmaz. Evinizin konumu, ulaşım olanaklarına ve sosyal alanlara yakınlığı, kentin genel gelişim eğilimine göre gelecekte ulaşabileceği değer, binanın yaşı, gün ışığı alma miktarı, kolon ve kirişlerin engellemediği ve kullanılabilirliği yüksek bir plana sahip olması vb. birçok farklı neden, evinizin satışında önemli rol oynar. Zamanınızı boşa harcamamak için, konut satış sürecini uzatan nedenlerin başında, %95'lik bir oranla hatalı fiyatlandırmanın geldiğini unutmayın.

2. Evinizin fotoğraflarını en iyi şekilde çekin
    Okuduğumuzu veya duyduğumuzu unutabiliriz ama gördüğümüzü asla! Bu nedenle, evinizi hızlı satmanın en önemli faktörlerinden biri olan görselliğin gücünü göz ardı etmeyin.

Potansiyel alıcıların evinize bakarken, içinde kendi yaşam stillerini hayal ettiklerini unutmayın. Dolayısıyla evinizin boş hâliyle fotoğrafını çekmeniz önemlidir. İyi açılardan yakalanmış, alıcı açısından kuşkuya yer vermeyecek şekilde ve elbette temiz alanların yer aldığı fotoğraflar elinizi güçlendirecektir. Evinizin boş ve temiz halinin en kaliteli fotoğrafları, potansiyel alıcıların ilk andan etkilenmelerini ve evi kendi düzenleriyle hayal edebilmelerini sağlayacaktır.

3.  Evinizin konum avantajlarını mutlaka belirtin.
    Trafik İstanbulluları düzenli olarak yoran, herkesin dert yandığı bir gerçeklik. Hal böyle olunca, potansiyel alıcıların ev alma kararı verirken en çok dikkate aldıkları kriterlerden biri de evin konumu ve çevresindeki imkanlar oluyor.

Evinizin potansiyel alıcılarını kafanızda belirleyerek, vurgulamanızın en faydalı olacağı imkanı kolaylıkla seçebilirsiniz. Kimi alıcılar için evinizin ana yollara yakın olması daha önemli bir kriterken, kimi alıcılar için evinizin yakınındaki yaşam merkezleri, kimisi içinse evin çevresinde konumlanmış okul, hastane gibi imkanlar evinize olan ilgiyi arttıracaktır. Örneğin 3+1 evinizi satıyorsanız, potansiyel alıcınız çocuklu bir aile olacağı için evin yakınındaki okullardan bahsetmeniz evinizin alıcı gözündeki değerini yükselecektir.

4. Evinizi hızlı satmanın yolunu arıyorsanız işin uzmanıyla çalışın.
    Belki borcunuz var ya da yeni işiniz nedeniyle evinizi hemen satmak istiyorsunuz. Böyle bir durumda, bir bilene danışmanız daha iyi olmaz mı? Beklediğiniz fiyatı alamadığınız her geçen gün sizi zorluyorsa, geçen zamanın maliyetine katlanmayın. Eviniz için Evtiko'dan teklif alın. Kabul ederseniz, evi boşalttığınız gün paranız cebinizde olur.

Konutunuzu doğrudan sizden alan ve tadilattan geçiren Evtiko, evini satışa çıkaranlar için hem güvenilir hem de her iki taraf için de en doğru değerlemeyi yapıyor. Böylece sadece birkaç günde evinizi hızlı satmanın keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Üstelik Evtiko'dan teklif almak tamamen ücretsiz!
İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz – ayseg@marjinal.com.tr
Dilek Özcan -  dileko@marjinal.com.tr

Evtiko.com hakkında
Evtiko 2016 yılında Sina Afra'nın önderliğinde yerli ve yabancı yatırımcılar ortaklığında kurulan, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan bir şirkettir. Gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getirerek, yeni nesil gayrimenkul alım–satım çözümleri üreten Evtiko, evini satmak isteyen ev sahiplerine 48 saatte teklif sunar, kabul edilirse evi satın alır. Evler renove edildikten sonra iade garantisiyle evleri satışa çıkarır. İade garantisi, alıcıya evin sorgusuz sualsiz 12 ay boyunca Evtiko'ya iade hakkını tanır.

Evtiko
Evtiko 2016 yılında Sina Afra’nın önderliğinde yerli ve yabancı yatırımcılar ortaklığında kurulan, Türkiye gayrimenkul sektörüne teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan bir şirkettir. Şu anda 50 milyon TL’lik bir değerlemeye sahip olan şirket, Rocket Internet ve kurucusu Oliver Samwer, Avi Alkaş, Esin Güral’ın da içinde olduğu bir yatırımcı grubu tarafından yatırım almıştır. Gayrimenkul sektörüne yeni bir bakış açısı getirerek, yeni nesil gayrimenkul alım–satım çözümleri üretmeyi amaçlayan Evtiko, gayrimenkul satışlarına aracılık eden bir platform olarak mülk sahiplerinin evlerini birkaç adımda, 72 saatten başlayan çok kısa bir süre içerisinde, kolayca satabilmesine olanak tanımaktadır. Ayrıntılı bilgi: www.evtiko.com