Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
17.09.2018

Erol Bilecik: “Nitelikli eğitime erişim her çocuğun hakkı ve geleceğimizin güvencesidir.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Nitelikli eğitime erişim, her çocuğun hakkı ve geleceğimizin güvencesidir. Eğitim, hem bireyin kendini geliştirerek potansiyelini gerçekleştirebilmesi, hem de ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimi için büyük önem taşıyor. Bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde ve dijital çağın hemen eşiğinde; sorgulayan, araştıran ve yorumlama becerisi olan gençlerle bu çağın önde gelen ülkelerinden olabiliriz. Bu amaçla, bilimin temel alındığı bir eğitim anlayışı ile gençlere analitik ve eleştirel düşünme, problem çözme, yenilikçilik, işbirliği, iletişim ve yabancı dil gibi olmazsa olmaz görülen beceriler kazandırılmalıdır.

Yeni nesilleri, bugünden öngöremediğimiz problemleri çözmek için, hatta henüz adını bile bilmediğimiz işler için hazırlamak durumundayız. Bunun başarılmasında, eğitim politikalarının veriye dayalı olarak ve katılımcı bir yöntemle oluşturulup yine veriye dayalı olarak yenilenmesi önemli katkı sağlayacaktır. 21. yüzyıl becerilerine sahip nesillerin yetiştirilebilmesi için öncelikle öğretmenlerimizin hem nitelik, hem de olanaklar bakımından güçlendirilmesi eğitimin başarısını doğrudan etkileyecektir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği üzere “En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.”

Ülkemizde tüm çocuklarımızın nitelikli eğitime eriştiği ve tüm eğitim paydaşlarının işbirliği yaptığı bir eğitim iklimi yaratabilmeliyiz. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyetimizin değerli öğretmenleri ve eğitim yöneticileri ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.”

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.