Haberler / VMware Basın Bültenleri
08.03.2019

Ericsson ve VMware iş birliği, iletişim hizmeti sağlayıcıları için ağ sanallaştırmayı sadeleştiriyor

Ericsson ve VMware, iletişim hizmeti sağlayıcıları için ağ sanallaştırmayı sadeleştirmek amacıyla beş yıllık bir anlaşma imzaladı.
  • İki şirketin iş birliği, bugünün ve geleceğin ağları için telekomünikasyon hizmeti sağlayarak, iletişim hizmeti sağlayıcılarının Ericsson uygulamaları ve VMware'in vCloud NFV platformunun kurulumu ve çalıştırılması için sektör lideri deneyimden yararlanmalarını sağlayacak.
  • İki şirket, endüstriyelleştirilmiş yazılım kurulumu ve en iyi operasyonel uygulamaları garanti altına almak için VNF Onaylama Laboratuvarı'nı kurdu.
Ericsson (NASDAQ: ERIC) ve VMware (NASDAQ: VMW), iletişim hizmeti sağlayıcılara yönelik Ericsson uygulamaları ve VMware'in vCloud NFV platformunun kurulumu ve çalıştırılmasını sadeleştirecek global bir iş birliğine imza attı. Bu gelişme, iki şirket arasında 2012'den bu yana devam eden yakın iş birliğini güçlendirerek, iletişim hizmeti sağlayıcılarının yeni telekomünikasyon servislerinin pazara daha kısa sürede sunulmasını sağlayacak.
İki şirket arasındaki bu anlaşma, iletişim hizmeti sağlayıcılara, daha hızlı, maliyet anlamında daha etkin ve test edilmiş sanallaştırma çözümleri sunmak için VMware'in vCloud NFV platformu ile birlikte Ericsson'un Sanal Ağ Fonksiyonları, Faturalandırma ve Ücretlendirme çözümleri, Otomasyon ve Orkestrasyon portföyünde teknik iş birliği ve birlikte çalışabilirlik testlerini de kapsıyor. Bu çözümler, iletişim hizmeti sağlayıcıların maliyetlerini azaltmak ve kaynaklarını optimize etmek için çoklu buluta geçiş stratejilerinde kritik rol oynuyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren VMware Telco NFV Group, Global Pazar Gelişimi Başkan Yardımcısı Honore LaBourdette şunları söyledi: “Bu iş birliği, Ericsson'la devam eden başarılı ilişkimizi daha da pekiştiriyor. Bu anlaşma, Sanal Ağ Fonksiyonları'nın daha hızlı bir şekilde uyarlanması ve kurulmasını sağlayarak, ortak çözümlerimiz için daha geniş kapsamlı bir entegrasyon, optimizasyon ve birlikte çalışabilirlik sağlamaya yönelik daha güçlü bir iş birliği anlamına geliyor. Ericsson ve VMware, çözümlerin daha kısa sürede pazara sürülmesini ve telefon operatörlerinin sektör lideri yenilikçi deneyimleri müşterilerimize ulaştırmasını sağlıyor.”

Ericsson Dijital Hizmetler Mimari ve Teknoloji Başkanı Anders Rosengren ise şunları söyledi: “VMware ile iş birliğimiz aynı amaç etrafında şekilleniyor. Birlikte, merkezden uca uzanan Ericsson ve VMware yazılımlarının kurulumu ve çalıştırılmasında iletişim hizmet sağlayıcılarına istisnai bir deneyim desteği sunmayı hedefliyoruz.”

EDİTÖRE NOT
Medya kitleri, bilgi notları ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için tıklayın: www.ericsson.com/press

Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr