Haberler / ininal Basın Bültenleri
03.09.2018

Erdal Özcan, ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcısı oldu

Türkiye'nin lider finansal teknoloji kuruluşu ininal'ın İç Kontrol ve Uyum Genel Müdür Yardımcılığı görevine Erdal Özcan getirildi. Özcan bugüne dek risk yönetim sistemleri, sistemik risk, operasyonel risk, iç kontrol, ödeme sistemleri, dijital ödeme, startup işletmeler ve alanlarında birçok önemli projede görev aldı.

Erdal Özcan yeni görevinde ininal'ın ilgili kanunlar uyarınca çıkarılan düzenlemelere uyumu, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ile gerekli iletişim ve koordinasyonu, Uyum Programı'nın kapsamındaki politika ve prosedürlerin hazırlanması, risk yönetimi, izleme ve kontrol faaliyetlerinin yürütülmesi, iç denetim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve sonuçlarının takibi sorumluluklarını üstlenecek.

Erdal Özcan kimdir?
ODTÜ Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Erdal Özcan, 2001 yılında BDDK'da göreve başlamıştır. Kurumun ana hizmet birimlerinde, bankaların gözetimi, denetimi ve düzenlemesi hususlarında tecrübe kazanmış ve birçok önemli projede yer almıştır. 2012 yılında İngiltere'deki Sussex Üniversitesi'nden Kurumsal ve Finansal Risk Yönetimi yüksek lisansını yüksek başarı derecesiyle tamamlayan Özcan, sonrasında BDDK'nın İstanbul ofisinde göreve başlamıştır. BKM FinTech 101 Eğitim programına eğitimci olarak katılan Erdal Özcan, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kurumları Birliği tarafından verilen Türev İşlemler Lisansı, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) ODTÜ, Fintech: Gelecekte Ticaret Sertifikası, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) sertifikalarına sahiptir. BDDK'daki son görev yeri finansal sistemin IT denetimini yapan Bilgi Sistemleri ve Uyum Daire Başkanlığı'dır.

İlgili Kişi

ininal hakkında
Yeni nesil ödeme platformu ininal, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere temel finansal hizmetleri sağlamak amacı ile 2012 yılında kurulmuştur. 10.000'den fazla noktada (PTT, Migros, Macrocenter, D&R, Teknosa, seçkin gazete bayileri, Vatan Bilgisayar, TveK ve KİM market) MasterCard ön ödemeli kartı ve ininal mobil cüzdan uygulamasını tüketicilere sunmaktadır. ininal kullanıcıları, hesaplarına veya kartlarına 50.000'den fazla perakende ve ATM noktalarından bakiye yükleyebilir ve yükledikleri bakiyeleri dünyadaki bütün fiziki ve sanal alışveriş noktalarında harcayabilir. ininal, kurumsal müşterilerine özel platformlar geliştirmekte ve ortak markalı kartlar sunmaktadır. Ödeme platformu ve kartları ile, kurumsal müşterilerine toplu ödeme ve masraf takip sistemi sunmaktadır. Düşük maliyetli, basit ve güvenilir finansal servisleri sunan ininal Cüzdan uygulaması ve ininal MasterCard'ları yüzbinlerce kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. https://www.ininal.com/

ininal