Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
24.11.2017

Eğitimin Geleceğinde Başrol Öğretmenlerimizindir

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir. Cumhuriyet tarihimizde edindiğimiz ekonomik ve sosyal kazanımlarımızı kalıcı kılmanın ve daha ileriye taşımanın yolu, nitelikli bir eğitimden geçmektedir.

Dijital dönüşümün yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bir dönemde, eğitimin geleceğinde öğretmenlerin rolü yaşamsal önemdedir. Ezbercilikten uzak, öğrenciyi merkeze alan, yenilikçi ve çağın gereklerine uygun bir eğitim yaklaşımı ancak öğretmenlerimizin liderliğinde hayata geçebilir.
Yeni nesilleri katma değeri yüksek becerilerle geleceğe hazırlamalıyız. Ülkemizi bilim, teknoloji, sosyal ve kültürel becerilerde öne çıkaracak özgür nesillerin yetiştirilmesi görevi öğretmenlerimize emanettir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı devrimlerde en önem verdiklerinden biri de eğitimdir. Atatürk öğretmenlere verdiği önemi en yalın haliyle “Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” sözleriyle ifade etmiştir.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığına yakışır bir cazibeye kavuşması, en iyi adayları mesleğe çekmek ve yetiştirmekle mümkün olacaktır. Bir öğretmenin, dokunduğu binlerce hayatı dönüştürücü etkisi muazzamdır. Öğretmenlerimizin gelişimine yapılacak her yatırım, eğitimde kalıcı ve sürdürülebilir bir başarı yaratacaktır. Ülke olarak kaynaklarımızı, öğretmenlerimizin hayat boyu eğitimine ve eğitimde 21. Yüzyıl becerilerine odakladığımız takdirde uluslararası alanda fark yaratan bir eğitim atılımını gerçekleştirebiliriz.

Bütün bu çerçevede, sadece öğretmenlerimize değil, hepimize düşen görev, her daim Başöğretmen Atatürk'ün “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirme ülküsünün izinden yürümektir.

TÜSİAD olarak tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarız.”

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.