Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
28.08.2018

eBay ve noon'dan Ortadoğu'yu global e-ticaret pazarıyla buluşturacak işbirliği

Global e-ticaret devi eBay ile Ortadoğu'nun önde gelen online pazaryeri noon, bölgede uluslararası e-ticareti çok daha kolay ve hızlı bir hale getirmek üzere önemli bir güç birliği yaptı. BAE ve Suudi Arabistan'daki kullanıcılara tüm dünyada en beğenilen ürünleri kolayca satın alma imkânı sunan bu ortaklığın, 2020'de 20 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen Ortadoğu B2C e-ticaret pazarına da yeni bir soluk katması bekleniyor.

1,1 milyar ürün seçeneği sunan e-ticaretin global lideri eBay ile Ortadoğu'nun önde gelen online pazaryeri noon, bölgede e-ticaret pazarında çığır açan ve sektöre olumlu katkı sağlamayı hedefleyen bir ortaklık kurdu. İki şirket bu önemli işbirliği sayesinde Ortadoğu'daki müşterilere ABD'de ve dünyanın diğer bölgelerinde en çok satan ürünleri kolaylıkla satın alabilme fırsatı sunacak. noon, ürünleri tüketicilerin kapılarına kadar getirip teslim ederek tüm siparişlerin sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayacak. eBay ve noon sayesinde bölgedeki kullanıcılar global bir katalogdan sorunsuz alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak.

noon ve eBay ayrıca bölgedeki online alışverişin güçlü büyümesini daha da kuvvetlendirmek için pazarlama, teknik bilgi ve deneyim paylaşımıyla yakalanabilecek ortak fırsatları da keşfedecek.

“Kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir yapı oluşturduk”
Bir eBay şirketi olan GittiGidiyor'un Genel Müdürü Öget Kantarcı, Ocak 2018'den itibaren eBay MENA Bölge Direktörlüğü görevini de yürütüyor. Bölgede noon ile hayata geçirilen işbirliğinin Ortadoğu e-ticaret pazarına büyük bir katkı sunacağını belirten Kantarcı, “Ortadoğu B2C E-Ticaret Pazarı-2018 araştırmasına göre, Körfez ülkelerinde internet ve mobil penetrasyon oranlarının yüksek olması sayesinde karma B2C e-ticaret satışlarının 2017-2020 yılları arasında iki kattan fazla artarak 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor. E-ticaret sektöründe bol çeşit ve kaliteli ürünün yanı sıra müşteri memnuniyeti için teslimat hizmetinin profesyonelliği de son derece önemli. Ortadoğu'nun önde gelen online pazaryeri noon'la gerçekleştirdiğimiz, 2018'in ikinci yarısında devreye girecek işbirliğiyle kullanıcıların tüm bu ihtiyaçlarına cevap veren bir yapı oluşturacağız” diye konuştu.

“eBay ile işbirliğimiz alışveriş deneyiminde yepyeni bir dünyanın kapısını açıyor”
noon Kurucusu Mohamed Alabbar ise eBay'le hayata geçirdikleri işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “noon olarak eBay'le gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde bölgemizi global e-ticaret pazarıyla buluşturuyoruz. Böylece müşterilerimize bölgede hâlihazırda bulamayacakları ürünleri satın alma imkânı sunuyoruz. Ayrıca bulunduğumuz bölgeden güç alan bir marka olarak onların seslerine kulak veriyor ve ihtiyaçlarına yanıt veren online perakende deneyimini sunmak için düzenlemeler yapıyoruz. eBay'le işbirliğimiz, alışveriş deneyiminde yepyeni bir dünyanın kapısını açıyor.”

“noon powered by eBay”, 2018'in ikinci yarısından itibaren Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'da noon uygulamasının yanı sıra mobil ve masaüstünde de kullanılabilecek. noon'dan satın alınan eBay ürünleri ve yurtdışından gönderilen ürünler tam iade prosedürüyle hüküm ve koşullara bağlı olarak yine noon üzerinden kolayca iade edilebilecek.

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com

eBay hakkında
eBay Inc. (NASDAQ: EBAY), Marketplace, StubHub ve Classifieds platformlarını içeren küresel bir ticaret lideridir. 1995 yılında Kaliforniya San Jose'de kurulan ve online ticaret yoluyla insanları güçlendirip fırsatlar yaratarak dünya genelindeki milyonlarca alıcıyı ve satıcıyı birbirine bağlayan eBay, benzersiz seçeneklere ulaşmak için dünyanın en büyük ve en canlı pazaryerlerinden biridir. eBay 2017 yılında 88 milyar dolar değerinde ticari hacim sağlamıştır. Şirket ve şirketin online küresel marka portföyü hakkında daha fazla bilgi için www.ebayinc.com adresini ziyaret edin.

noon hakkında:
Yeni neslin müşterilerin kolaylık, seçenek, kalite ve hizmet mükemmelliğini her daim parmaklarının ucunda talep ettiğinin bilincinde olan noon, bölgede daha önce benzeri görülmemiş bir online perakende platformu kurarak, web ve mobil uygulamasıyla müşterilerini odak noktasına koymaktadır. Müşterilerini akıllara gelebilecek her alanda milyonlarca ürün seçeneğiyle şımartan şirketin tescilli müşteri odaklı teknolojisi; özel güvenli ödeme ağ geçidi, dağıtım filoları ve ileri düzey bir sipariş memnuniyet merkezi içermektedir. Geniş bir seçenek yelpazesinden seçilen ürünler tam güvenlikle ve zamanında teslim edilmektedir. Vizyoner girişimci Mohamed Alabbar tarafından hayata geçirilen bir fikir olan noon, 1 milyar dolarlık kuruluş sermayesiyle Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun ve önde gelen bir grup Körfez yatırımcısının ortak girişimidir. noon, online alışverişin geleceğidir. Daha fazlasını keşfetmek için tıklayınız: www.noon.com

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor
İnternetten alışverişin güvenilir ismi GittiGidiyor, 2001 yılından bu yana 11 milyondan fazla kişiyi bir araya getiriyor. GittiGidiyor’da aklınıza gelebilecek her şeyi kolaylıkla bulabilir, hem bireysel satıcılardan alışveriş yapabilir, hem kendiniz satış yapabilir veya online dükkan açarak işinizi büyütebilirsiniz. Kurumsal firmaysanız, GittiGidiyor’da resmi mağazanızı açabilir, satışlarınızı buradan yönetebilirsiniz. Cep telefonu ve tablet uygulamalarımızla ise alışverişe istediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Güçlü potansiyeli ve güvenli ödeme sistemi Sıfır Risk ile dünyanın en büyük pazar yeri eBay’in dikkatini çeken GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’in satın almasıyla birlikte, global eBay’in Türkiye iştirakı (eBay Türkiye) oldu. Türkiye’de internetten alışverişi güvenilir ve keyifli hale getiren GittiGidiyor, kullanıcılarına hayran kalacakları deneyimler yaşatmaya