Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
24.05.2019

“E-Ticaretin Gelişimi, Sınırların Aşılması ve Yeni Normlar” raporu tanıtılacak

TÜSİAD-Deloitte Digital işbirliği ile hazırlanan raporda dünyada ve Türkiye'de e-ticaretin gelişimi inceleniyor.

TÜSİAD - Deloitte Digital iş birliği ile hazırlanan “E-Ticaretin Gelişimi, Sınırların Aşılması ve Yeni Normlar: 2019” raporu GittiGidiyor desteğiyle 29 Mayıs Çarşamba günü 10:00 – 13:00 arasında Wyndham Grand Levent Oteli'nde tanıtılacak.

Raporda dünyada ve Türkiye'de e-ticaretin gelişimi ve yakın dönem gelişmeleri incelenirken, omnichannel perakende, B2B e-ticaret, kişisel verilerin korunması ve e-ihracat gibi güncel başlıklar üzerine değerlendirmeler de sunuluyor. Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan* (teşrifleri halinde) tarafından yapılacak. Konuşmaların ardından Deloitte Digital Dijital Deneyim Çözümleri Lideri Erdem İlhan “E-Ticaretin Gelişimi, Sınırların Aşılması ve Yeni Normlar: 2019” raporunu sunacak.

Toplantı kapsamında TÜSİAD e-Ticaret Çalışma Grubu Başkanı Öget Kantarcı başkanlığında bir oturum gerçekleşecek. Oturuma Alibaba Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, PayU Kurucu ve Ülke Müdürü Emre Güzer, Koton Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu ve Yurtiçi Kargo Servisi Genel Müdürü Metin Kocael konuşmacı olarak katılacak. Oturumda, e-ticaretin Türkiye açısından önemi ve yeri, ülkemizde e-ticaretin gelişmesinin önündeki engeller ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alınacak.

E-Ticaretin Gelişimi, Sınırların Aşılması ve Yeni Normlar: 2019
Tarih: 29 Mayıs Çarşamba
Yer: Wyndham Grand İstanbul Levent
Saat: 10:00 – 13:00

10.00     :         Hoşgeldiniz Konuşması
                        Serkan Sevim, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masası Eş Başkanı

10.10     :        Açılış
                       Simone Kaslowski, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
                       Ruhsar Pekcan*, Ticaret Bakanı

10.40     :      TÜSİAD-Deloitte“E-Ticaretin Gelişimi, Sınırların Aşılması ve Yeni Normlar: 2019” Raporu Sunumu
                      Erdem İlhan, Deloitte Digital, Dijital Deneyim Çözümleri Lideri

11.30     :      Oturum

Oturum başkanı : Öget Kantarcı, TÜSİAD e-Ticaret Çalışma Grubu Başkanı

Cüneyt Erpolat, Alibaba, Ülke Müdürü
Emre Güzer, PayU, Kurucu ve Ülke Müdürü
Gülden Yılmaz, Koton, Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi
Kutay Kartallıoğlu, CarrefourSA, Genel Müdür
Metin Kocael, Yurtiçi Kargo, Yurtiçi Kargo Servisi Genel Müdürü

13.00    :       Kapanış

*Teşrifleri halinde

LCV: Ceylan Naza

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.