Haberler / Givin Basın Bültenleri
20.04.2018

Duyarlı Markalar Givin'de, sivil toplum kuruluşlarına destek oluyor

Elektronikten giyime, tiyatro biletlerinden çocuk eşyalarına kadar her türlü ürün ve deneyimin sivil toplum kuruluşları (STK) için alışveriş yoluyla bağışa dönüştüğü mobil uygulama Givin'de artık duyarlı markaların yeni ürün ve hizmetlerini de uygun bağış tutarları karşılığında almak mümkün.

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için oluşturulmuş ilk mobil uygulaması Givin, kişiden kişiye bağış karşılığında eşya alışverişi ile başladığı yolculuğuna duyarlı markaların da katılımıyla devam ediyor. Promosyonla iyiliği birleştiren markalar, Givin'de indirim kodları, ürün setleri, yeni çıkan ya da eritmek istedikleri ürünleri ve denetmek istedikleri hizmetleri uygun bağış tutarları karşılığında yeni kullanıcılarla buluştururken, bir yandan da TOG Vakfi, Tohum Otizm, KAÇUV, HAÇİKO, TOÇEV ve TEGV aracılığıyla iyi amaçlara destek olabiliyor.

Yenilikçi sosyal girişim Givin'de şu anda UBER, Kidzania, Otacı Bitkisel, Woodcessories, AirBar, MediaCat Yayınları, Tuhaf Dergi ve daha birçok markanın ürün ve hizmetlerine uygun bağış tutarları ile ulaşmak mümkün.

Yenilikçi sosyal girişimin kurucu ortağı Başak Süer, markaların platforma dahil edilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Markalara, kendi ürün ve hizmetlerini yeni kullanıcılarla buluştururken iyi amaçlara katkı sağlayabilecekleri verimli bir kurumsal sosyal sorumluluk platformu sunuyoruz. Pazara yeni sunulduğu için denetilmek istenen ya da stokları eritilmek istenen ürün ve hizmetleri kullanıcılarla buluştururken bir yandan iyi amaçlara destek olunmasını sağlıyoruz. Sosyal fayda sağlamak kullanıcıların gözünde marka imajını %90 oranında pozitif yönde etkiliyor, bu çok değerli bir oran. Tüm duyarlı kişi ve kurumları Givin'e davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm alışveriş gelirlerinin bağışa dönüştüğü Givin mobil uygulamasında destek sağladıkça toplanan puanlar neticesinde lider tahtasında zirveye oturan kullanıcılara dönemsel yarışmalarla birbirinden farklı ödüller de veriliyor.

Gerçekleştirilen desteklerle Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla nasıl bir etki yaratılacağını kullanıcılara canlı olarak gösterme özelliğiyle bir ilki sunan Givin ile herkes promosyonla iyiliği birleştirerek alışveriş yapar gibi eğitim ihtiyaçlarına, çocuklara ve sokak hayvanlarına destek olabiliyor.

İlgili kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Givin hakkında
İyi amaçlar için harekete geçen bir “Modern Kahramanlar Topluluğu” olan Givin, Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulamadır. Givin ile her türlü eşya, ürün ve deneyim uygulama üzerinden alınıp satılırken, kullanıcıların yaptığı ödemeler satıcı kişinin seçtiği TEGV, TOG, KAÇUV, TOÇEV, HAÇİKO ve Tohum Otizm vakıflarından birine bağışlanır. Böylelikle ürünler ve deneyimler yeni sahiplerini bulurken, belirlenen satış değeri ile eğitime, çocuklara, gençlere ve sokak hayvanlarına destek sağlanır. Givin ile yapılan bağışın kullanılacağı proje uygulamadan izlenebilir, desteklenen projeler tamamlandığında kullanıcı bilgilendirilir. Kullanıcılar daha çok destek sağladıkça ödüller kazanabilir. Givin Google Play ve Apple Store'dan indirilebilir.
Ayrıntılı bilgi için: www.givin.co

Givin
Eğitim için harekete geçen bir “Modern Kahramanlar Topluluğu” olan Givin, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına destek sağlamak için geliştirilmiş ilk iş modeli ve mobil uygulamadır. Givin ile kullanılmayan eşyalar uygulama üzerinden alınıp satılırken, kullanıcıların yaptığı ödemeler satıcı kişinin seçtiği TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm vakıflarından birine bağışlanır. Böylelikle kullanılmayan bir eşya, kullanılacak bir eşyaya dönüşürken, belirlenen satış değeri ile eğitime destek sağlanır. Givin ile yapılan bağışın kullanılacağı proje uygulamadan izlenebilir, desteklenen projeler tamamlandığında kullanıcı bilgilendirilir. Givin Google Play ve Apple Store’dan indirilebilir.