Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
03.04.2017

Dokuzuncu TED ELT Konferansı 8 Nisan'da TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde başlıyor

Teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners' Voice) olarak belirlenen IX. TED ELT (English Language Teaching) Konferansına, 370 öğretmeninin katılımı bekleniyor. TED eğitmenlerinin yanı sıra Jamie Keddie, Simon Ward ve Steve Darn'ın konuşmacı olarak katılacağı konferans iki gün sürecek.

Türk Eğitim Derneği, yabancı dil eğitimi alanında dünyadaki son gelişmeleri takip etmek ve TED Okulları öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalarını meslektaşlarıyla paylaşmalarını sağlamak amacıyla her sene yabancı diller konferansları düzenliyor. Bu amaçla 8-9 Nisan 2017 tarihleri arasında TED Bodrum Koleji'nde dokuzuncusu düzenlenecek olan TED ELT Konferansının teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners' Voice) olarak belirlendi.  370 öğretmeninin katılımının beklendiği konferansta, öğrenci ve öğretmenin bakış açısından İngilizce öğrenirken nasıl çalışmalar yapmanın yarar sağladığı ve hangi çalışmaların daha çok sevildiği ele alınacak. Konferansta Jamie Keddie, Simon Ward ve Steve Darn gibi alanında öncü isimlerin yanı sıra, TED eğitmenleri ve farklı TED Okullarından 38 öğretmen de sunum yapacak.

Cumhur Karabacakoğlu
cumhurk@marjinal.com.tr

www.turkegitimdernegi.org.tr
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.