Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
25.01.2019

Dilara Koçak tasarımı bez çantalar sadece GittiGidiyor'da

Diyetisyen Dilara Koçak'ın Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) yararına tasarladığı bez çantalar sadece GittiGidiyor'da satışa sunuldu. Ücretli poşet uygulamasıyla bez çanta kullanımını tercih eden tüketiciler, iki farklı çeşidi bulunan çantalara yoğun ilgi gösterdi. Satışlardan elde edilen gelirin tümü TİDER'e aktarılırken, satılan her çanta yoksul bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor.

Diyetisyen Dilara Koçak'ın, yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin temel ihtiyaçlarına ulaşabilmelerini sağlayan Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) yararına tasarladığı bez çantalar, GittiGidiyor'da tüketicilerle buluştu. Doğal çevreyi korumak amacıyla yürürlüğe giren ücretli plastik poşet uygulaması bez çantalara olan rağbeti artırırken, yalnızca GittiGidiyor'da satışta olan #öncegülümse çantaları kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Tasarım çantalardan elde edilen tüm gelir TİDER'e aktarılırken, satılan her çanta yoksul bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamaya destek oluyor.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor olarak hem kurum içi hem de kurum dışında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirten GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, “Dilara Koçak tarafından TİDER için tasarlanan çantaların satışında rol aldığımız ve güzel bir amaca hizmet ettiğimiz için son derece mutluyuz” dedi. Son dönemde mevcut poşet uygulamasıyla tüketicilerin bez çanta kullanımına yöneldiğini hatırlatan Fedar, tasarım çantaların kısa zamanda tüketicilerden yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Meslekte 25'inci yılını kutlayan Dilara Koçak, “Şu ana kadar binlerce insanın hayatına dokundum, birlikte sağlıklı yaşama adımlar attık, dünyamızın da yardıma ihtiyacı var, çocuklarımızın emaneti gezegenimizi iyi beslemek hepimizin sorumluluğu... Sıfır atık ve gıda israfı benim önceliklerimin başında geliyor. Bu çantaların sıfır atık, sıfır açlık projesine katkı sağlaması en büyük mutluluğum, TİDER desteğiyle çok daha fazla ailenin hayatına dokunabilmeyi diliyorum” diye konuştu.

Dernek olarak kurduğu ve desteklediği Destek Marketlerde israfı önleyerek, yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmelerini sağladıklarını belirten TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk şöyle devam etti: “Dilara Koçak ile hayata geçirdiğimiz #öncegülümse tasarım çanta projemizle satılan her çanta ile yoksul bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda çantalarımızın satışını sadece bu konuda en doğru platform olduğunu düşündüğümüz GittiGidiyor'da gerçekleştiriyor, birlikte daha fazla ailenin temel ihtiyacının karşılanmasını temenni ediyoruz.”

Çantalara https://dukkanlar.gittigidiyor.com/TiderSosyal linkinden ulaşabilirsiniz.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2018 listesinde 1'inci olmuştur. www.gittigidiyor.com

Temel İhtiyaç Derneği hakkında
Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), gıda bankacılığına geniş kapsamlı bir bakış açısı getirerek yoksulluğa ve israfa karşı bütünsel bir modelle mücadele veren ve somut çözümler üreten bir sivil toplum kuruluşudur. Kurduğu "Destek Marketler"in raflarında israftan kurtardığı kullanılabilir durumdaki gıda, temizlik ürünü ve kıyafetleri yoksulluk sınırındaki ailelerle paylaşan TİDER, Global Foodbanking Network (Dünya Gıda Bankacılığı Ağı) tarafından ödüllendirilen özgün modeliyle ihtiyaçlı ailelerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyor. Yoksulluğun beraberinde getirdiği sorunların yalnızca temel ihtiyaç ürünleri eksikliği ile sınırlı kalmadığının farkında olan TİDER, gıda bankacılığının fayda alanını genişleterek ortaya koyduğu bu modeli Türkiye'de ve giderek dünyada yaygınlaştırma sorumluluğuyla hareket etmektedir.

GittiGidiyor
İnternetten alışverişin güvenilir ismi GittiGidiyor, 2001 yılından bu yana 11 milyondan fazla kişiyi bir araya getiriyor. GittiGidiyor’da aklınıza gelebilecek her şeyi kolaylıkla bulabilir, hem bireysel satıcılardan alışveriş yapabilir, hem kendiniz satış yapabilir veya online dükkan açarak işinizi büyütebilirsiniz. Kurumsal firmaysanız, GittiGidiyor’da resmi mağazanızı açabilir, satışlarınızı buradan yönetebilirsiniz. Cep telefonu ve tablet uygulamalarımızla ise alışverişe istediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Güçlü potansiyeli ve güvenli ödeme sistemi Sıfır Risk ile dünyanın en büyük pazar yeri eBay’in dikkatini çeken GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’in satın almasıyla birlikte, global eBay’in Türkiye iştirakı (eBay Türkiye) oldu. Türkiye’de internetten alışverişi güvenilir ve keyifli hale getiren GittiGidiyor, kullanıcılarına hayran kalacakları deneyimler yaşatmaya