Haberler / DASK Basın Bültenleri
07.12.2017

DASK hasar tespit kaynağını artıyor, olası büyük bir depremde hem daha hızlı hasar tespiti yapılacak hem de ülke kaynakları ortak kullanılmış olacak

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, olası büyük bir deprem durumunda sigortalıların hasarlarını daha hızlı karşılayabilmeleri adına çalışmalarına devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK arasında imzalanan protokol ile DASK'ın ihtiyaç duyması halinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerinin teknik ekipleri DASK'ın ihtiyaç duyacağı hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirebilecek; böylelikle hem hızlı hasar tespiti yapılacak, hem de ülke genelinde kaynak tasarrufu sağlanacak.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Ağustos ayında imzalanan protokol ile bugüne kadar sadece kendi alanlarına giren hasarları tespit eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) poliçeleri olan binalardaki hasarların tespiti için de çalışacak. Protokol ile DASK hasar tespit kaynağını artıracak ve olası büyük bir deprem için daha hızlı hasar tespiti yapabilecek kaynağa sahip olacak.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde Anadolu'nun tüm illerinden gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkililerine protokolün detayları hakkında bilgi verildi.

“Hasar Tespit kaynağını artırarak, olası bir depremde yaraları hızla saracağız”
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı ise protokolün önemini şu sözlerle aktardı: ”DASK olarak her zaman ‘Deprem geçecek, hayat devam edecek' dedik, bunu başarabilmek için de ilk olarak insanlarımızı depreme karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlayan projeler ürettik. Deprem öncesine ne kadar çok hazırlanırsak deprem sonrasında yaşayacağımız etkileri azaltabileceğimizi biliyoruz. Protokol hem deprem öncesi hem de deprem sonrası hazırlıklarımızın bir parçası. Hasar tespit kaynağımızı artırarak olası bir depremde zarar gören vatandaşlarımıza en hızlı şekilde yardımcı olup, oluşabilecek yaraları hızlıca kapatmayı hedefliyoruz.”

İlgili kişi:
Ayşe Ekin Gündüz
(212) 219 29 71 ayseg@marjinal.com.tr

DASK hakkında
2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlığını ülke genelinde birlikte çalıştığı sigorta şirketleri, bunlara bağlı acenteler ve banka şubelerinden oluşan dağıtım ağıyla artırırken, uyguladığı düşük prim maliyetleriyle de herkesin bu güvenceye sahip olmasını kolaylaştırmayı hedefler. www.dask.gov.tr

DASK
2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası’nın yaygınlığını ülke genelinde birlikte çalıştığı sigorta şirketleri, bunlara bağlı acenteler ve banka şubelerinden oluşan dağıtım ağıyla artırırken, uyguladığı düşük prim maliyetleriyle de herkesin bu güvenceye sahip olmasını kolaylaştırmayı hedefler.