Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
28.12.2017

Cristiano R. Amon Qualcomm'un başkanı oldu

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün Başkan Yardımcısı görevindeki Cristiano R. Amon'un 4 Ocak 2018'den itibaren geçerli olmak üzere Başkanlığa terfi edildiğini açıkladı. Amon, yeni görevinde Qualcomm'un temel işlerinin yanı sıra yeni iş fırsatlarının da büyümesini sağlayacak anahtar stratejilerini kuracak. Amon ayrıca,  Qualcomm Incorporated Başkanı  Steve Mollenkopf'a raporlama yaparak, QCT tarafında da liderliğine devam edecek.

Qualcomm Incorporated'ın Başkanı Steve Mollenkopf, kararla ilgili “Cristiano'nun sektör, mühendislik ve işletme becerilerinin eşsiz birleşimi ve deneyimi onu bu pozisyon için doğru kişi yapmaktadır. Bu sayede hem 5G öncülüğünde hem de mobil, Nesnelerin İnterneti, otomotiv, sınır bilişim (edge computing), networking alanlarında Qualcomm'un lider konumunun ve teknolojilerinin daha da ileriye taşınacağına inanıyorum” dedi.

Amon görevi sırasında Qualcomm'u endüstri lideri olarak konumladı, Çin'de yonga seti stratejisini ve faaliyetini başarıyla oluşturarak yan pazarlarda büyüme sağladı ve şirketin uzun vadede başarılı olabilmesi için şart olan derin ve stratejik müşteri ilişkileri geliştirdi. QCT'nin yol haritasını 2008'den beri Amon çiziyor ve Qualcomm'un yanı sıra sektör de benzersiz bir büyüme ve inovasyon devri yaşıyor.

İlgili Kişi
Eray Çoşan Akkuş
0533 927 23 97 erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.