Haberler / Çeşme Bazlama Kahvaltı Basın Bültenleri
11.04.2019

Çeşme esintisi, Çeşme Bazlama Kahvaltı'yla Nişantaşı'nda

Bir anne kız hikayesiyle yola çıkan ve bugün 100'ü aşkın çalışanıyla biri Çeşme'de üçü Nişantaşı'nda olmak üzere toplam dört noktada hizmet veren Çeşme Bazlama Kahvaltı, Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını yılın her günü misafirleriyle buluşturuyor. İstanbul'un en hareketli noktası Nişantaşı'nda 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet veren, Çeşme esintileriyle dekore edilmiş üç şubesinin yanı sıra, hikayenin çıkış noktası olan İzmir Çeşme'deki Taş Ev'de de yaz ayları boyunca mutluluk saçan kahvaltı sofraları kurulmaya devam ediyor.

Her sabah kapılarını “doymadan kalkmak yasak” sloganıyla açan, hem karınlara hem gönüllere hitap eden zengin sunumuyla dikkat çeken Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın sırrı, Nurten Anne'nin tariflerinde saklı. Markaya adını veren ve aile yadigarı özel tarifle hazırlanan bazlamaların yanı sıra üç farklı çeşitte gözleme ve leziz pişiler Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Aylık ortalama 15.000'den fazla misafir ağırlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın sofralarında tam 37 ayrı reçel, 12 çeşitle süslü söğüş tabağı, 3 çeşit sıcak ikram ve yine Nurten Anne'nin gizli tarifiyle hazırlanan menemen yer alıyor. Tüm sunumlar, markaya özel üretilen çömleklerde gerçekleştiriliyor ve markaya özel harmanlı sınırsız çayla beraber servis ediliyor.

Çeşme Bazlama Kahvaltı markasının sahibi ve yöneticisi Sinem Tuncer ve annesi Nurten Tuncer'in seyahat tutkusu sayesinde, şubeleri dünyanın dört bir yanından toplanmış dekoratif objeler süslüyor. Ayrıca Nurten Anne, özel ilgi alanı olan iç dekorasyon konusundaki becerisini konuşturarak Çeşme Bazlama Kahvaltı şubelerinin iç mekan tasarımlarına büyük katkıda bulundu.

100'ün üzerinde çalışanı bulunan Çeşme Bazlama Kahvaltı markasının sofralarını süsleyen ürünlerin üretim ve tedarik aşamalarında da tüm süreçler titizlikle yürütülüyor. Sinem Tuncer'in babası Yaşar Ahmet Tuncer'in yönetimindeki üretim ve tedarik zinciri, beraberinde pek çok başarı hikayesi de doğurdu. Domates, domates kurusu, biber, salatalık ve acur gibi tazeliği önemli pek çok ürünün tedarikçileri de Çeşme Bazlama Kahvaltı markasıyla doğru orantılı olarak büyüdü ve hem üretim hacimlerini hem de üretim alanlarına yaptıkları yatırımları kısa sürede 2-3 katına çıkarttı.

Sunum ve misafirperverlikleriyle bereketlerini kendileri yaratan Çeşme Bazlama Kahvaltı ailesi, özellikle mutfak alanındaki personelini ev kadınları arasından seçmeyi tercih ediyor.
Böylelikle Çeşme Bazlama Kahvaltı ailesinin her üyesi, misafirlere sunulan her tabağı kendi sofrasına koyarmışçasına özenle hazırlıyor, kendi yemeyeceği hiçbir şeyi, misafirine ikram etmiyor.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

Çeşme Bazlama Kahvaltı Hakkında
1992 yılında Çeşme'de Yaşar Ahmet Tuncer'in butik otelinin kahvaltı servisi için kurduğu ve Aydın Atburgazı köyünün en iyi bazlamasını yapan annesinin özel tarifini müşterileriyle buluşturduğu düzeni, bir süre sonra eşi Nurten hanım devraldı. Kahvaltıya kendi tarifleriyle farkı bir boyut katan Nurten hanımın yarattığı lezzetler ve sunumları kısa süre içinde kulaktan kulağa yayılarak meşhur oldu. Yaşar bey ve Nurten hanımın kızları Sinem, öğrenim hayatı için gittiği ve 12 yılını geçirdiği Amerika'dan yurda kesin dönüş yaptı ve 2013'te bu meşhur ekibe katıldı. Ekibe getirdiği taze kan ve yeni nesil önerileriyle kahvaltının ününe ün katan Sinem Tuncer, yalnızca yaz aylarında değil tüm seneye yayılan bir servis sunmak üzere kolları sıvadı. 2015 – 2016 yılları arasında önce Karaköy'de Nurten Anne ve kızı Sinem'in girişimiyle başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı serüveni, kısa süre sonra Nişantaşı'nda açılan ilk dükkanla devam etti. Çeşme Bazlama Kahvaltı bugün Çeşme'de sezonluk açık bulunan ilk mekanın yanı sıra Nişantaşı'nda 12 ay açık 3 şubesiyle hizmet veriyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın sofralarını Anadolu'nun dört bir yanındaki yerel tedarikçilerinden özenle seçilen lezzetlerin yanı sıra, Nurten Anne'nin kendi üretimi olan 35'i aşkın reçel çeşidi süslüyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı sofralarına özel üretim yapan üç tarladan da sürekli taze ürün tedariği gerçekleştiriliyor. Üretim ve tedarikten sorumlu Yaşar Ahmet Tuncer, en az sunduğu kahvaltı kadar ünlü olan Nurten Anne, profesyonel bakış açısı ve yurt dışı deneyimleriyle ekibi destekleyen Sinem Tuncer üçlüsü başta olmak üzere, üretim, tedarik, mutfak, sunum gibi aşamalarda çalışan 100 kişiyi aşkın kadrosuyla büyük bir aileye dönüşen Çeşme Bazlama Kahvaltı, “doymadan kalkmak yasak” sloganıyla her gün hem karınları hem de gönülleri doyurmaya devam ediyor.

Çeşme Bazlama Kahvaltı
1992 yılında Çeşme’de Yaşar Ahmet Tuncer’in butik otelinin kahvaltı servisi için kurduğu ve Aydın Atburgazı köyünün en iyi bazlamasını yapan annesinin özel tarifini müşterileriyle buluşturduğu düzeni, bir süre sonra eşi Nurten hanım devraldı. Kahvaltıya kendi tarifleriyle farkı bir boyut katan Nurten hanımın yarattığı lezzetler ve sunumları kısa süre içinde kulaktan kulağa yayılarak meşhur oldu. Yaşar bey ve Nurten hanımın kızları Sinem, öğrenim hayatı için gittiği ve 12 yılını geçirdiği Amerika’dan yurda kesin dönüş yaptı ve 2013’te bu meşhur ekibe katıldı. Ekibe getirdiği taze kan ve yeni nesil önerileriyle kahvaltının ününe ün katan Sinem Tuncer, yalnızca yaz aylarında değil tüm seneye yayılan bir servis sunmak üzere kolları sıvadı. 2015 – 2016 yılları arasında önce Karaköy’de Nurten Anne ve kızı Sinem’in girişimiyle başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı serüveni, kısa süre sonra Nişantaşı’nda açılan ilk dükkanla devam etti. Çeşme Bazlama Kahvaltı bugün Çeşme’de sezonluk açık bulunan ilk mekanın yanı sıra Nişantaşı’nda 12 ay açık 3 şubesiyle hizmet veriyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın sofralarını Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel tedarikçilerinden özenle seçilen lezzetlerin yanı sıra, Nurten Anne’nin kendi üretimi olan 35’i aşkın reçel çeşidi süslüyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı sofralarına özel üretim yapan üç tarladan da sürekli taze ürün tedariği gerçekleştiriliyor. Üretim ve tedarikten sorumlu Yaşar Ahmet Tuncer, en az sunduğu kahvaltı kadar ünlü olan Nurten Anne, profesyonel bakış açısı ve yurt dışı deneyimleriyle ekibi destekleyen Sinem Tuncer üçlüsü başta olmak üzere, üretim, tedarik, mutfak, sunum gibi aşamalarda çalışan 100 kişiyi aşkın kadrosuyla büyük bir aileye dönüşen Çeşme Bazlama Kahvaltı, “doymadan kalkmak yasak” sloganıyla her gün hem karınları hem de gönülleri doyurmaya devam ediyor. www.bazlamakahvalti.com www.instagram.com/bazlama.kahvalti