Haberler / Çeşme Bazlama Kahvaltı Basın Bültenleri
02.06.2019

Çeşme Bazlama Kahvaltı, Alaçatı Port'ta “doymadan kalkmayı yasaklıyor”

Doymadan sofradan kalkmayı yasaklayan Çeşme Bazlama Kahvaltı markası, beşinci şubesini Alaçatı Port'ta açıyor. Çeşmeli bir anne kız hikayesiyle yola çıkan ve bugün 150'yi aşkın çalışanıyla biri Çeşme Ayayorgi'de üçü Nişantaşı'nda olmak üzere toplam dört noktada hizmet veren Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın beşinci şubesi, 4 Haziran 2019 Salı günü itibariyle misafirlerini ağırlamaya başlıyor.

Hem karınları hem de gönülleri doyuran muhteşem kahvaltı sofralarıyla ünlü Çeşme Bazlama Kahvaltı markası, yaz ayları boyunca Alaçatı Port'ta Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını misafirleriyle buluşturacak. 4 Haziran 2019 Salı günü 150 kişilik kapasitesiyle hizmet vermeye başlayacak olan Alaçatı Port şubesi, kahvaltı etmeye gelenleri sürprizleriyle şaşırtacak.

Toplam 800 metrekare alan üzerine kurulan Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın Alaçatı Port şubesi, Nurten Anne ve ekibinin hazırladığı bereketli sofraları deniz kıyısına taşıyor. Tam 37 çeşit reçel, 12 çeşitle süslü söğüş tabağı, 3 çeşit sıcak ikram ve Nurten Anne'nin gizli tarifiyle hazırlanan menemen, markaya özel üretilen çömlek tabaklarda sunuluyor ve yine markaya özel harmanlı sınırsız çayla beraber servis ediliyor. Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını yılın her günü misafirleriyle buluşturan Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın sırrı, Nurten Anne'nin tariflerinde saklı. Nurten Anne'nin yarattığı birbirinden özgün lezzetlere sahip ev yapımı reçeller, sevenlerine görsel ve tatsal bir şölen sunuyor. Markaya adını veren ve aile yadigarı özel tariflerle hazırlanan bazlamaların yanı sıra üç çeşit gözleme ve leziz pişiler Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Çeşme Bazlama Kahvaltı markasının sahibi ve yöneticisi Sinem Tuncer, konuyla ilgili şunları söyledi: “Markamızın bir anne kız hikayesiyle başlayan yolculuğu, bugün üçü Nişantaşı'nda biri Çeşme Ayayorgi'de olmak üzere dört noktada başarıyla devam ediyor. Hikayemizin başlangıç noktası olan Ayayorgi şubemiz, misafirlerimizin özellikle yaz aylarındaki yoğun ilgisi sayesinde ilk günkü heyecanımızı hep hissetmemizi sağladı. Ayayorgi'nin yemyeşil çehresine biraz da mavi katmak istedik ve beşinci şubemizi Alaçatı Port'ta açmaya karar verdik. Bundan böyle Nurten Anne'nin enfes tarifleri, meraklılarıyla deniz kenarında da buluşacak. Çeşme Bazlama Kahvaltı markasının uzun vadeli hedefi Türk kahvaltısını tüm dünyaya tanıtacak geniş bir ağ kurabilmek. Bu hedefimize giderken, bizlerden desteğini esirgemeyen yerli yabancı tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.”

Editöre Not: Çeşme Bazlama Kahvaltı kurucuları Sinem Tuncer ve Nurten Tuncer'in fotoğrafları, kahvaltı ve mekan görselleri linktedir.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

Çeşme Bazlama Kahvaltı Hakkında
1992 yılında Çeşme'de Yaşar Ahmet Tuncer'in butik otelinin kahvaltı servisi için kurduğu ve Aydın Atburgazı köyünün en iyi bazlamasını yapan annesinin özel tarifini müşterileriyle buluşturduğu düzeni, bir süre sonra eşi Nurten hanım devraldı. Kahvaltıya kendi tarifleriyle farkı bir boyut katan Nurten hanımın yarattığı lezzetler ve sunumları kısa süre içinde kulaktan kulağa yayılarak meşhur oldu. Yaşar bey ve Nurten hanımın kızları Sinem, öğrenim hayatı için gittiği ve 12 yılını geçirdiği Amerika'dan yurda kesin dönüş yaptı ve 2013'te bu meşhur ekibe katıldı. Ekibe getirdiği taze kan ve yeni nesil önerileriyle kahvaltının ününe ün katan Sinem Tuncer, yalnızca yaz aylarında değil tüm seneye yayılan bir servis sunmak üzere kolları sıvadı. 2015 – 2016 yılları arasında önce Karaköy'de Nurten Anne ve kızı Sinem'in girişimiyle başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı serüveni, kısa süre sonra Nişantaşı'nda açılan ilk dükkanla devam etti. Çeşme Bazlama Kahvaltı bugün Çeşme Ayayorgi ve Alaçatı Port'ta sezonluk açık bulunan iki mekanın yanı sıra Nişantaşı'nda 12 ay açık 3 şubesiyle hizmet veriyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı'nın sofralarını Anadolu'nun dört bir yanındaki yerel tedarikçilerinden özenle seçilen lezzetlerin yanı sıra, Nurten Anne'nin kendi üretimi olan 37 çeşit reçel süslüyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı sofralarına özel üretim yapan üç tarladan da sürekli taze ürün tedariği gerçekleştiriliyor. Üretim ve tedarikten sorumlu Yaşar Ahmet Tuncer, en az sunduğu kahvaltı kadar ünlü olan Nurten Anne, profesyonel bakış açısı ve yurt dışı deneyimleriyle ekibi destekleyen Sinem Tuncer üçlüsü başta olmak üzere, üretim, tedarik, mutfak, sunum gibi aşamalarda çalışan 150 kişiyi aşkın kadrosuyla büyük bir aileye dönüşen Çeşme Bazlama Kahvaltı, “doymadan kalkmak yasak” sloganıyla her gün hem karınları hem de gönülleri doyurmaya devam ediyor.

Çeşme Bazlama Kahvaltı
1992 yılında Çeşme’de Yaşar Ahmet Tuncer’in butik otelinin kahvaltı servisi için kurduğu ve Aydın Atburgazı köyünün en iyi bazlamasını yapan annesinin özel tarifini müşterileriyle buluşturduğu düzeni, bir süre sonra eşi Nurten hanım devraldı. Kahvaltıya kendi tarifleriyle farkı bir boyut katan Nurten hanımın yarattığı lezzetler ve sunumları kısa süre içinde kulaktan kulağa yayılarak meşhur oldu. Yaşar bey ve Nurten hanımın kızları Sinem, öğrenim hayatı için gittiği ve 12 yılını geçirdiği Amerika’dan yurda kesin dönüş yaptı ve 2013’te bu meşhur ekibe katıldı. Ekibe getirdiği taze kan ve yeni nesil önerileriyle kahvaltının ününe ün katan Sinem Tuncer, yalnızca yaz aylarında değil tüm seneye yayılan bir servis sunmak üzere kolları sıvadı. 2015 – 2016 yılları arasında önce Karaköy’de Nurten Anne ve kızı Sinem’in girişimiyle başlayan Çeşme Bazlama Kahvaltı serüveni, kısa süre sonra Nişantaşı’nda açılan ilk dükkanla devam etti. Çeşme Bazlama Kahvaltı bugün Çeşme’de sezonluk açık bulunan ilk mekanın yanı sıra Nişantaşı’nda 12 ay açık 3 şubesiyle hizmet veriyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın sofralarını Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel tedarikçilerinden özenle seçilen lezzetlerin yanı sıra, Nurten Anne’nin kendi üretimi olan 35’i aşkın reçel çeşidi süslüyor. Çeşme Bazlama Kahvaltı sofralarına özel üretim yapan üç tarladan da sürekli taze ürün tedariği gerçekleştiriliyor. Üretim ve tedarikten sorumlu Yaşar Ahmet Tuncer, en az sunduğu kahvaltı kadar ünlü olan Nurten Anne, profesyonel bakış açısı ve yurt dışı deneyimleriyle ekibi destekleyen Sinem Tuncer üçlüsü başta olmak üzere, üretim, tedarik, mutfak, sunum gibi aşamalarda çalışan 100 kişiyi aşkın kadrosuyla büyük bir aileye dönüşen Çeşme Bazlama Kahvaltı, “doymadan kalkmak yasak” sloganıyla her gün hem karınları hem de gönülleri doyurmaya devam ediyor. www.bazlamakahvalti.com www.instagram.com/bazlama.kahvalti