Haberler / Çağrı Merkezleri Derneği Basın Bültenleri
16.02.2017

Çağrı Merkezleri Derneği tarafından verilen EN15838 Sertifikası ile Turkcell Global Bilgi hizmet kalitesi 2. defa tescillendi

Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla verilen ve Avrupa Birliği standartlarında hizmet sunduğunu belgeleyen EN15838'i (Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikasını) ikinci defa almaya hak kazandı. Türkiye'de EN15838'i ilk alan çağrı merkezi olan Turkcell Global Bilgi, bu sertifikayla müşteri iletişim merkezinin stratejisi, süreçleri, çalışan memnuniyeti, altyapı ve sağladığı müşteri memnuniyeti süreçlerini kapsayan denetimleri yine başarıyla tamamladığını ispat etti.

Müşteri Deneyimi Çözümleri Merkezi Turkcell Global Bilgi, Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) tarafından verilen ve Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından hazırlanan “EN15838 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası” ile hizmet kalitesini ikinci kez tescilledi. EN15838 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası, düzenlenen törenle ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı tarafından, Cahit Erdoğan'a takdim edildi.

Cahit Erdoğan: “EN15838'i Türkiye'de ilk alan çağrı merkezi olmaktan gurur duyuyoruz”

Süreç Güvence ve Kalite Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Turkcell Global Bilgi olarak kurulduğumuz günden bu yana müşteri memnuniyetini en üst noktalara taşımak ana hedefimiz oldu. Bu hedefimiz için her bir müşterimizin ihtiyaçlarına özel çözümler üretip, uluslararası standartlara uygun teknolojik altyapımızla iş süreçlerimizi yönettik. Müşteriyi daha iyi anlayan bir çalışma anlayışıyla sektöre yön verdik, vermeye de devam ediyoruz. Alanında uzman ekibimiz ve yıllara dayanan tecrübemizle hep ilklere imza attık. Bu sebeplerledir ki Türkiye'de EN15838 sertifikasını alan ilk çağrı merkezi olduk. Tüm Yönetim Sistemleri (ISO 9001, ISO 27001, ISO 22301, ISO 10002, ISO 18001, ISO 25832) ile entegre olarak, sürekli iyileştirme hedefiyle, ilgili regülasyonlar kapsamında işlerimizi başarıyla yönetmekteyiz. Bu konuda, Türkiye'de standartları bir arada yönetmeyi başaran çok az şirketten biri olduğumuzu gururla ifade etmek isterim.” dedi.

“Sektörün olmazsa olmaz sertifikalarından biri”
Sektöre mensup şirketlerin bu gibi hizmet kalite sertifikası almalarıyla sektördeki genel hizmet kalitesinin her geçen gün iyileştiğine dikkat çeken Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı ise yönettikleri başarılı süreçlerle bu sertifikayı almaya hak kazanan Turkcell Global Bilgi ekibini tebrik ederek sertifikalarını takdim ederken şunları söyledi: “Hızlı bir gelişim gösteren sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet kalitelerinin belgelendirilmesi konusundaki çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Çağrı merkezleri için özel hazırlanmış bir içeriğe sahip olan bu sertifikasyon ile sektörümüzde sunulan hizmetlerde standardizasyon sağlanırken, sertifikaya sahip olan firmalar da süreçlerinin etkinliğini artırıyor ve rekabet anlamında önemli avantajlar elde ediyor. Çalışan memnuniyeti konusunda da gereklilikler içeren bu standart sayesinde iyileşen süreçlerle vatandaşlarımız da daha iyi, güvenli, pratik ve hızlı bir hizmet seviyesine kavuşmuş oluyor. Çağrı Merkezleri Derneği olarak Türkiye'yi temsilen üyesi olduğumuz ECCCO da (European Confederation Of Contact Centre Organisations) bu belgeyi tüm Avrupa'da yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Benzer bir süreci, Türkiye'de de biz gerçekleştirmekteyiz. Önümüzdeki dönemde bu sertifikaya sahip kurumların sayısının hızla artacağını öngörüyoruz ve Çağrı Merkezleri Derneği olarak bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Turkcell Global Bilgi, belgelendirme sürecinde Çağrı Merkezleri Derneği'ni tercih etmesinden büyük memnuniyet duyduğumuzu da belirtmek isterim.”

Çağrı Merkezleri Derneği hakkında:
Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye'de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 48 kurumun üyeliğiyle, sektörün yüzde 90'ından fazlasını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.

Çağrı Merkezleri Derneği
Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 48 kurumun üyeliğiyle, sektörün yüzde 90’ından fazlasını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.