Haberler / REIDIN Basın Bültenleri
05.11.2018

Bursa'da konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.101 puan arttı

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Eylül 2018'de 1.815 puana yükseldi. Bursa, en yüksek getiri sunan şehirler arasında ilk 10'da yer alırken, şehirde konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.101 puan arttı.

REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne[1] göre, en yüksek getiriye sahip olan şehirler arasında ilk 10'da yer alan Bursa'da, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Endeks, Eylül 2018'de 2.101 puana yükseldi. Buna göre, Bursa'da Ocak 2015'te yapılan 1.000 TL'lik konut yatırımının Eylül 2018'de 1.101 TL'lik toplam getiri sağlayacağını söylemek mümkün.

İl Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Bursa 1.000 1.766 2.101 %110

Bursa'daki en yüksek getiri İnegöl ilçesinde
Eylül 2017'de 1.829 puan ile ikinci sırada yer alan Bursa'nın İnegöl ilçesi, Eylül 2018'de 2.304 puan ile birinci sıraya yükseldi. Eylül 2017'de 1.873 puan ile zirvede bulunan Bursa'nın Osmangazi ilçesi ise Eylül 2018'de 2.170 puan ile üçüncü sırada yer aldı.

İlçe Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
İnegöl 1.000 1.829 2.304 %130
Yıldırım 1.000 1.794 2.192 %119
Osmangazi 1.000 1.873 2.170 %117
Mudanya 1.000 1.790 2.066 %107
Gemlik 1.000 1.671 2.054 %105

Mahalle bazında en yüksek getiri Nilüfer Cumhuriyet mahallesinde
Eylül 2017'de 2.470 puan ile birinci sırada bulunan Nilüfer'in Cumhuriyet mahallesi, Eylül 2018'de 2.821 puanla zirvedeki yerini korudu. Nilüfer ilçesine bağlı Görükle mahallesi, geçtiğimiz yıl eylül ayı sonuçlarına göre, 2.140 puan ile üçüncü sıradayken, Eylül 2018'de ise 2.652 puan ile beşinci sırada yer aldı.

İlçe Mahalle Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 -
Eylül 2018 Değişim Oranları
Nilüfer Cumhuriyet 1.000 2.470 2.821 %182
Nilüfer Ataevler 1.000 2.200 2.804 %180
Mudanya Yeni 1.000 2.127 2.758 %176
Mudanya Halitpaşa 1.000 2.094 2.728 %173
Nilüfer Görükle 1.000 2.140 2.652 %165

REIDIN hakkında
2007'den bu yana, gelişmekte olan piyasalara odaklı, lider bir gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri için elde edilmesi zor verilere dayalı gayrimenkul fiyat endeksleri üreten ilk firmadır. Sahibi olduğu büyük miktardaki veriler ile iş ortaklarından gelen bilgileri harmanlarken yapay zeka algoritmaları ve tekniklerini kullanan, veri analizi ve bilimi alanında küresel bir oyuncudur. İş ortaklarına daha iyi stratejik kararlar vermeleri, gelirlerini artırmaları, maliyetlerini düşürmeleri ve rekabette avantaj sağlamaları için yardımcı olan, disiplinler arası veri bilimi ve veri analitiği şirketidir. İş ortakları arasında devlet kurumları, bankalar, sigorta şirketleri, perakende zincirleri, gayrimenkul geliştiricileri, emlak-gayrimenkul danışmanları, yatırım danışmanları ve değerleme uzmanları bulunmaktadır.

[1] REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi bir konutun satış fiyatındaki aylık değişim ile aylık brüt kira getirileri kullanılarak hesaplanan aylık konut yatırımı toplam getiri oranından türetilmektedir. Sermaye kazancını/kaybını yansıtan fiyat hareketliliği ile pazar performansının ölçümlenmesinde yararlanılan bir göstergedir.

REIDIN