Haberler / ALİKEV Basın Bültenleri
23.02.2017

Bu yıl Ali İsmail Korkmaz Ödülü'nün adı: “Özgürlük”

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından gençlerin sanat ve edebiyat alanında üretimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki dalı illüstrasyon, teması ise özgürlük olarak belirlendi. Başvuruya açılan yarışmaya son katılım tarihi, 10 Mart 2017 olarak açıklandı.

Ali İsmail Korkmaz'ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) iki yıldır seçilen bir dalda düzenlediği sanat yarışması ile Ali İsmail Korkmaz Ödülü veriyor.

Ali İsmail Korkmaz'ın anısını, düşüncelerini ve hayallerini yaşatmak amacıyla sanat ve edebiyat alanında düzenlenen ve 2017 temasının “Özgürlük” olarak belirlendiği yarışma için son başvuru tarihi ise 10 Mart 2017.

Korkmaz'ın doğum günü olan 18 Mart tarihinde verilecek olan Ali İsmail Korkmaz Ödülü için 30 yaşını doldurmamış ve Özgürlük temalı illüstrasyon yapan herkes başvurabiliyor.

Henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatan ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinliğe imza atan Ali İsmail'in hayallerini yaşatacak yarışma takvimi ve detaylı bilgiler için http://alikev.org/illustrasyon-yarismasi/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

ALİKEV
Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Günlüğünde Ali İsmail, bu yaptıklarının sebebini şu şekilde ifade etmişti; “Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.” Yani Ali İsmail şu an yaşıyor olsaydı da muhtemelen toplum yararına çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarına kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyordu. Ailesi, Ali İsmail’in bu hayallerini bir vasiyet olarak gördü ve onun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için Ali İsmail KORKMAZ Vakfı’nı kurdu.