Haberler / BKM Basın Bültenleri
27.12.2018

BKM Express Bağış Haftası: Paylaşarak çoğalan iyiliğin haftası

Dijital bağışı Türkiye'ye tanıtan BKM Express, 2018'in son haftasını Bağış Haftası'na dönüştürüyor. Bundan sonra geleneksel hale gelecek olan Bağış Haftası'nda kullanıcılar 30 Aralık tarihine kadar uygulama üzerinde bulunan 26 farklı sivil toplum kuruluşundan herhangi birine bağış yaparken, BKM Express de ek bağışta bulunarak sosyal sorumluluk bilincini kullanıcılarıyla birlikte yükseltiyor.

Ülkemizde dijital bağışın öncülüğünü yapan ve bu kültürün yaygınlaşması için çalışmalar yürüten Türkiye'nin Dijital Cüzdanı BKM Express, 2018 yılının son haftasını “BKM Express Bağış Haftası”na dönüştürerek kullanıcılarını bağış yapmaya çağırıyor. Bundan sonra geleneksel hale gelecek olan BKM Express Bağış Haftası sayesinde BKM Express kullanıcıları 26 farklı sivil toplum kuruluşuna BKM Express web sitesinden QR kod ve ödeme linki aracılığıyla ya da BKM Express mobil uygulaması üzerinden bağış yapabiliyor. 30 Aralık'a kadar, kullanıcıların yaptığı her bağış tutarı kadar BKM tarafından da üst limiti 10 TL olmak üzere ek bağış yapılıyor. BKM Express Bağış Haftası, sosyal medya aracılığıyla da tanıtılıyor.

Sivil toplum ile STK'lar arasında köprüler kurarak sosyal sorumluluk bilincini yükseltmeyi ve bağış kültürünü dijitalleştirmeyi misyon edinen BKM Express, dijital bağış özelliğiyle Kasım 2018 sonu itibariyle 250 vakıf ve derneğe 6,1 milyon TL bağış yapılmasına aracılık etti.

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
0212 219 29 71 - 0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr

BKM Express hakkında
Bir BKM markası olan BKM Express, ücretsiz, hızlı, kolay ve güvenli bir dijital ödeme aracı ve Türkiye'nin ilk dijital cüzdan uygulamasıdır. Hâlihazırda 1,6 milyonu aşkın üyesi bulunan BKM Express, 32 bin noktada hizmet vermektedir. BKM Express ile iPhone ve Android uygulamaları üzerinden para gönderilebilmektedir. BKM Express, e-bağış alanındaki yeniliklerin de öncüsüdür ve mobil uygulaması üzerinden sivil toplum kuruluşlarına kolayca bağış yapılabilmektedir. www.bkmexpress.com.tr

BKM
1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulan, hâlihazırda 29 bankanın üyesi olduğu Bankalararası Kart Merkezi‘nin (BKM) faaliyetleri, ödeme sistemleri içerisinde; nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmektir. Kredi kartı ve banka kartı uygulaması içinde bulunan bankalar arasında uygulanacak prosedürleri geliştirmek, standardizasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar yaparak kararlar almak, Türkiye genelinde uygulamalar ile yurt içi kuralları oluşturmak, bankalar arasındaki takas ve hesaplaşmayı yürütmek, yurt dışı kuruluş ve komisyonlarla ilişkiler kurmak ve gerektiğinde üyelerini bu kuruluşlarda temsil etmek, halen her banka tarafından devam ettirilen işlemleri daha güvenli, süratli ve daha az maliyetli tek bir merkezden yürütmek, BKM’nin ana faaliyetleri arasında yer almaktadır. 2012 yılında hayata geçirilen BKM Express; BKM, bankalar ve e-ticaret dünyasının önde gelen firmalarıyla birlikte geliştirilen, İnternet alışverişlerini hızlı, kolay ve keyifli hale getiren bir ödeme sistemidir. Troy ile birlikte ise Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başlamıştır ve BKM, 1 Nisan 2016 tarihinde “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy”u hayata geçirmiştir. Şirket, 2023 yılında “nakitsiz bir toplum” hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.