Haberler / TAİDER Basın Bültenleri
13.05.2019

Bir Aile Şirketinin Öyküsü Devr-i Oyun/cak İzmir Seyircisiyle Buluştu

TAİDER üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubunun bir aile şirketinin öyküsünü anlattığı “Devr-i Oyun/cak” oyunu İzmir'de izleyicisiyle buluştu. Aile şirketlerinde nesiller arası ilişkileri ve iletişimi merkeze alan öyküsüyle Forum Tiyatro (Doğaçlama Tiyatro) şeklinde sahnelenen oyun, seyircilerin aktif katılımıyla şekillendi.

Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesine ve ülke ekonomisinin daha sağlıklı, istikrarlı büyümesine destek olmak amacıyla kurulan TAİDER'in üyelerinden oluşan doğaçlama tiyatro grubu tarafından sahnelenen “Devr-i Oyun/cak” tiyatro oyunu, İzmir, Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda seyircisiyle buluştu.

Yaşar Üniversitesi, Bortar Grup ve Sahne Modda destekleriyle sergilenen oyuna TAİDER Yönetim Kurulu Üyeleri, aile şirketi sahipleri, gelecek nesilleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda tiyatro seven katıldı.

Aile şirketlerini ilgilendiren konularda üyelerin sanat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerine ortam sağlamak ve TAİDER'i sanatla güçlendirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu,Aile şirketlerinde yetki devri sürecini ve nesiller arası iletişimi ele aldığımız Devr-i Oyun/cak oyunu, bir yandan da doğaçlama tiyatronun tanıtılması açısından oldukça önemli. Oyuna İzmir'deki ilgi bizi çok mutlu etti. Şimdi sıra Ankara seyircisiyle buluşmaya geldi. 17 Mayıs Cuma günü Ankara, Tiyatro Tempo'da sahnelenecek oyuna aile şirketleri ve gelecek nesil üyelerinin yanı sıra öğrencileri ve tiyatro sevenleri davet ediyoruz.” dedi.

Forum Tiyatro nedir?
Halkı bilinçlendirmek ve insanları eğitmek ya da belli bir konuda düşündürmek için Brezilyalı tiyatrocu Augusto BOAL tarafından geliştirilen, bir doğaçlama tiyatro modeli olan Forum Tiyatro'da ele alınan konuyla ilgili toplumu/hedef kitleyi ilgilendiren ve mümkünse yaşantılarına dayalı bir problem durumu bulunur. Bu probleme uygun 10-15 dakikalık bir ön oyun oluşturulur. Sahneleme sürecinde yukarıda belirtilen ön oyun oynandıktan sonra forum bölümüne geçilir. Bu bölümde moderatör gelir ve seyircilere sorular sorarak problem durumunun nasıl çözüleceği hakkında fikir alışverişinde bulunur. Sonra seyircilerin fikirleri oyuncular tarafından doğaçlanarak probleme çözüm bulunmaya çalışılır. Oyuncu kadrosunda TAİDER üyelerinin yer aldığı oyunun yönetmenliğini 20 yıldır doğaçlama tiyatro yapan Tiyatro Eğitimcisi ve Öğretim Görevlisi Erdem Erem yapıyor.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 65 ülkede 3700 iş ailesinin buluştuğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.

Bilgi için:
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği: www.taider.org.tr
Tel: (232) 265 00 90 ● (533) 084 35 87
Facebook /taideristeaile
TAİDER Kuzey Yıldızı: kuzeyyildizi@taider.org.tr
TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi Videosu:
Facebook /taiderzirve

Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı
(Family Business Network International)

FBN www.fbn-i.org
FBN Tanıtım Videosu https://vimeo.com/166162630
FBN Gelecek Nesiller https://vimeo.com/166166478