Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
02.06.2019

Bayram öncesi araçlar hazırlandı

Bursa'da yaz lastiği satışları 3 kat arttı

Hem yaz aylarının gelmesi hem de hafta sonuyla birleşen uzun bayram tatili, otomobil lastiği ve otomobil bakım ürünlerinin satışını artırdı. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un verilerine göre, bu yıl Ramazan Bayramı öncesine denk gelen mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla Bursa'da otomobil lastiği satışları 3 kat arttı.

Bayram tatiline otomobilleriyle çıkacak olanlar hazırlıklarını tamamladı. Yaz lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte hafta sonuyla 9 güne ulaşan uzun bayram tatili de otomobil lastiği ve otomobil bakımı ürünlerinin satışlarını yükseltti.

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un paylaştığı verilere göre, Bursa'da mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla otomobil temizlik ürünlerinin satışları yaklaşık 6 kat artarken, otomobil lastiğinde de 3 kat artış yaşandı. Oto yıkama ekipmanı satışları ise 2 kat artış gösterdi.

“Güvenli ve konforlu bir seyahat için hazırlıklar tamam”
Satışlarda yaşanan artışı değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “9 günlük Ramazan Bayramı öncesinde tüketicilerin hazırlıklarını tamamladıklarını görüyoruz. Kendi araçlarıyla tatile çıkacak olanlar, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmek için otomobil temizlik ekipmanları ve ürünleriyle birlikte yaz lastiklerine ilgi gösterdi” dedi. Elçin, ayrıca 1 Nisan'da uygulanmaya başlayan yaz lastiği uygulamasının da otomobil lastiği satışlarına etki ettiğini belirtti.

Yaz lastiği alırken dikkat edin
Otomobil lastiklerinin sürüş deneyimi için önemine değinen Elçin, yaz lastiklerinin yüksek performans lastiği olarak da bilindiğini söyledi. Elçin, ayrıca yaz lastiği seçerken yaşanılan bölgenin iklimine ve otomobillerin üreticileri tarafından önerilen ebatlara dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.
Konuyla ilgili daha fazla bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2019 listesinde 1'inci olan GittiGidiyor, işyerinde çeşitlilik politikası ve uygulamalarıyla Diversity Özel Ödülü'nü de almaya hak kazanmıştır. www.gittigidiyor.com