23.10.2018

Basın mensupları Forum Aydın'ın özel etkinliğinde buluştu

Kuruluşunun 10. yılına özel pek çok etkinliğe imza atan Forum Aydın tarafından 21 Ekim 2018 Pazar gün gerçekleştirilen organizasyon, basın mensuplarını keyifli bir programda buluşturdu. Günün ilk yarısında bölgenin önemli etkinliklerinden biri olan Run Aydın'a tanıklık eden katılımcılar ardından Priene Antik Kenti'nde tarihi bir yolculuğa çıktı. Buluşmada Aydın'ın kültürel hafızası için arşiv oluşturmak ve gerek profesyonel gerekse amatör tüm fotoğrafçıları desteklemek amacıyla yine Forum Aydın tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında detaylı bilgiler de paylaşıldı.

Aydın ve çevre illerin buluşma noktası Forum Aydın, 10. yılına özel düzenlediği etkinlikler kapsamında, basın mensupların katılımıyla gerçekleşen keyifli bir organizasyona imza attı. 21 Ekim 2018 Pazar günü sabah saatlerinde buluşan davetliler, bölgenin önemli etkinliklerinden biri olan Run Aydın'a tanıklık etmek üzere Kuşadası'na gitti. Koşu sonrasında Priene Antik Kenti'ni ve Milet Antik Kenti'ni ziyaret eden grup, Forum Aydın tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında alışveriş merkezi müdürü Ezgi Çubukçu'dan detaylı bilgi aldı.

Konu hakkında konuşan Çubukçu şunları söyledi: “Forum Aydın tam 10 yıldır, Ege mimarisinin sıcaklığıyla açık havada alışveriş yapma keyfi sunan, Aydın'ın ilk ve tek alışveriş merkezi olarak misafirlerini ağırlıyor. Moda ve sosyal hayatın kalbi  burada atıyor. 10'uncu yılımızı her etkinliğimize, kampanyamıza ve sosyal sorumluluk projemize yoğun ilgi gösteren Aydınlılarla beraber kutluyoruz. Bu kapsamda özel temalı bir fotoğraf yarışması düzenledik. Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın önemi, hedefinden kaynaklanıyor. Bu projeyle amacımız Aydın'ın doğal güzelliklerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması, geniş kitlelere ulaştırılması, bölgenin turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturulması ve ilin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması. Tüm fotoğraf severleri, başvuruları 31 Ekim 2018'e dek devam eden yarışmamıza bekliyoruz.”

Etkinlik görselleri için tıklayınız:

1. Ulusal Fotoğraf Yarışması hakkında
Forum Aydın, Aydın'ın kültürel hafızası için arşiv oluşturmak ve profesyonel ya da amatör tüm fotoğrafçıları desteklemek amacıyla ağustos ayında 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başladığını duyurmuştu. Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği işbirliği ile düzenlenen yarışmaya gösterilen yoğun ilgi ve talep sebebiyle, başvurular 31 Ekim 2018'e dek uzatıldı. Aydın'ın kültürel değerlerini yansıtan fotoğraflarıyla başvuruda bulunacak yarışmacıları, 1.500 TL'ye varan ödüller ve özel sürprizler bekliyor. “Aydın'ın Tarihi ve Kültürel Mirası” konusuyla düzenlenen fotoğraf yarışması ile Aydın'ın doğal güzelliklerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması, geniş kitlelere ulaştırılması, bölgenin turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturulması ve ilin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

1.500 TL'ye varan hediyeler
Yarışmanın birincisi 1.500 TL, ikincisi 750 TL, üçüncüsü ise 300 TL değerinde hediye çekinin sahibi olacak. Mansiyon ödülüne hak kazanan üç kişiye ise 100 TL değerinde hediye çeki verilecek. Sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların sahiplerine ise Forum Aydın'dan çift kişilik sinema bileti hediye edilecek.

8 Ağustos - 31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yarışmanın ödül töreni 7 Kasım 2018 günü Forum Aydın Zeytin Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Tüm Aydınlılar, 13-18 Kasım tarihleri arasında Forum Aydın İncir Sokak'ta açılacak sergide yarışmaya katılan fotoğrafları görme fırsatı yakalayacak.

Yarışma başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgiye Forum Aydın danışma noktasından ve www.forumaydin.com web sitesinden ulaşabilirsiniz.