Haberler / REIDIN Basın Bültenleri
05.11.2018

Balıkesir'de konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.459 puan arttı

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Eylül 2018'de 1.815 puana yükseldi. Balıkesir, en yüksek getiri sunan şehirler arasında ilk sırayı alırken, şehirde konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.459 puan arttı.

REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne[1] göre, en yüksek getiriye sahip olan şehirler arasında ilk sırada yer alan Balıkesir'de, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Endeks, Eylül 2018'de 2.459 puana yükseldi. Buna göre, Balıkesir'de Ocak 2015'te yapılan 1.000 TL'lik konut yatırımının Eylül 2018'de 1.459 TL'lik toplam getiri sağlayacağını söylemek mümkün.

İl Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Balıkesir 1.000 1.917 2.459 %146

Balıkesir'deki en yüksek getiri Karesi ilçesinde
Eylül 2017'de 1.948 puan ile birinci sırada yer alan Balıkesir'in Karesi ilçesi, Eylül 2018'de 2.536 puan ile zirvedeki yerini korudu.

İlçe Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Karesi 1.000 1.948 2.536 %154
Altıeylül 1.000 1.893 2.400 %140
Burhaniye 1.000 1.767 2.255 %125
Bandırma 1.000 1.755 2.245 %124
Edremit 1.000 1.634 2.020 %102

Mahalle bazında en yüksek getiri Ayvalık Ali Çetinkaya mahallesinde
Eylül 2017'de 2.016 puan ile zirvede yer alan Ayvalık'ın Ali Çetinkaya mahallesi, Eylül 2018'de 2.520 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Edremit ilçesine bağlı Altınoluk mahallesi, geçtiğimiz yıl eylül ayı sonuçlarına göre, 1.942 puan ile üçüncü sıradayken, Eylül 2018'de ise 2.393 puan ile ikinciliğe yükseldi.

İlçe Mahalle Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 -
Eylül 2018 Değişim Oranları
Ayvalık Ali Çetinkaya 1.000 2.016 2.520 %152
Edremit Altınoluk 1.000 1.942 2.393 %139
Altıeylül Bahçelievler 1.000 1.905 2.374 %137
Burhaniye Bahçelievler 1.000 1.856 2.360 %136
Edremit Hamidiye 1.000 1.765 2.305 %131

REIDIN hakkında
2007'den bu yana, gelişmekte olan piyasalara odaklı, lider bir gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri için elde edilmesi zor verilere dayalı gayrimenkul fiyat endeksleri üreten ilk firmadır. Sahibi olduğu büyük miktardaki veriler ile iş ortaklarından gelen bilgileri harmanlarken yapay zeka algoritmaları ve tekniklerini kullanan, veri analizi ve bilimi alanında küresel bir oyuncudur. İş ortaklarına daha iyi stratejik kararlar vermeleri, gelirlerini artırmaları, maliyetlerini düşürmeleri ve rekabette avantaj sağlamaları için yardımcı olan, disiplinler arası veri bilimi ve veri analitiği şirketidir. İş ortakları arasında devlet kurumları, bankalar, sigorta şirketleri, perakende zincirleri, gayrimenkul geliştiricileri, emlak-gayrimenkul danışmanları, yatırım danışmanları ve değerleme uzmanları bulunmaktadır.

[1] REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi bir konutun satış fiyatındaki aylık değişim ile aylık brüt kira getirileri kullanılarak hesaplanan aylık konut yatırımı toplam getiri oranından türetilmektedir. Sermaye kazancını/kaybını yansıtan fiyat hareketliliği ile pazar performansının ölçümlenmesinde yararlanılan bir göstergedir.

REIDIN