Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
12.06.2019

Babalar Günü'nde oyun konsolu satışları yüzde 50 arttı

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, Babalar Günü'ne dair alışveriş verilerine ve beklentilerine ışık tuttu. Platformun verilerine göre teknolojinin etkisiyle babalara en çok oyun konsolu alındığı ortaya çıkarken; bunun yanı sıra akıllı saat ve oyun bilgisayarları da en çok tercih edilen hediye seçenekleri arasında yer aldı.

Babalar Günü'ne sayılı günler kala Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, bu güne dair alışveriş alışkanlıklarını ve beklentilerini ortaya koydu. Platformun satış verilerine göre Babalar Günü'nde oyun konsolu satışları yüzde 50 artarken, bu ürünü akıllı saat ve oyun bilgisayarları izledi.  GittiGidiyor'un sosyal anket platformu Poltio üzerinden gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre ise Türkiye'de her iki kişiden birinin babasına sadece Babalar Günü'nde hediye aldığı görüldü.

13 – 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 6 bin 536 kişinin oy kullandığı ankette, “Babanıza en son ne zaman hediye aldınız?” sorusunu cevaplayanların yüzde 50'si “Geçen sene Babalar Günü'nde” yanıtını verdi. Bu yanıtı yüzde 32'yle “Doğum gününde”, yüzde 10'la “Son 1 ay içinde” ve yüzde 8'le “Geçen 6 ay içinde” yanıtı takip etti.

Babalar “Gerek yok” dese de hediye alıyoruz
“Babalar Günü'nde babanıza hediye alır mısınız?” sorusuna katılımcıların yüzde 78 gibi büyük bir çoğunluğu “Mutlaka alırım” yanıtını verirken; bu yanıtı yüzde 18'le “O günü kutlamam yeterli, hediye almam” ve yüzde 4'le “Almam” yanıtı izledi.

Babaların ise bu özel günde hediye beklentisi olmadığı anlaşılıyor. “Mutlaka hediye beklerim” diyen babaların oranı yüzde 20'de kalırken, “Hediye beklemem ama kutlama beklerim” diyen babaların yüzde 60'la çoğunlukta olduğu görüldü. Babaların geri kalan yüzde 20'sinin ise ne hediye ne de kutlama beklentisi bulunuyor.

Teknolojik ürünler revaçta
Babalar Günü alışverişini değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, teknolojinin gelişimiyle akıllı telefon kullanımının ve giyilebilir aksesuarlara ilginin arttığını ifade etti. Bu trendin Babalar Günü alışverişlerine de yansıdığını belirten Elçin, “Akıllı saatlerin yanı sıra bu sene babalar için en fazla tercih edilen hediye seçeneklerinin başında oyun bilgisayarları ve oyun konsolları geldi. Özellikle konsol satışlarındaki yüzde 50 artış, Türkiye'deki babaların da oyun merakını gözler önüne serdi” şeklinde konuştu.

Binlerce hediye Babalar Günü'ne özel yüzde 70'e varan indirimlerle
GittiGidiyor, babasına en güzel hediyeyi vermek isteyen kullanıcılarına teknolojiden giyim ve aksesuara, otomobil ve motosiklet aksesuarlarından kişisel bakıma kadar pek çok kategoride yüzde 70'e varan indirimlerle hediye seçeneği sunuyor. Platformun Babalar Günü'ne özel sayfasına linkten ulaşılabiliyor.

Ayşe Ekin Gündüz
ayseg@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2019 listesinde 1'inci olan GittiGidiyor, işyerinde çeşitlilik politikası ve uygulamalarıyla Diversity Özel Ödülü'nü de almaya hak kazanmıştır. www.gittigidiyor.com