Haberler / Pfizer Basın Bültenleri
03.07.2018

Ayşe Nur Hananel, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar İş Birimi Lideri oldu

Pfizer bünyesinde on beş yıldır çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Pfizer Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Nadir Hastalıklar Kıdemli Pazarlama Direktörü olarak görev alan Ayşe Nur Hananel, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar İş Birimi Lideri olarak atandı.

Pfizer Nadir Hastalıklar iş birimi, yaşamı değiştiren inovasyonlar, güvenilir iş ortaklıkları ve tutkulu bir azimle, nadir hastalıklarla yaşayan insanların yaşamlarını değiştirmek için 2003 yılından beri çalışıyor. Bu alandaki hastalıklara yönelik tedaviler geliştirilmesi ve hızlı bir şekilde hastalara ulaştırılması için Pfizer; akademisyenler, sağlık otoriteleri, bu alanda Ar-Ge çalışması yapan ilaç firmaları ve diğer paydaşlarla işbirliği içinde faaliyet gösteriyor. 2013'ten bu yana Pfizer'in Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki Nadir Hastalıklar portföyünün büyümesinde kilit rol oynayan Ayşe Nur Hananel'in, Pfizer Türkiye Nadir Hastalıklar İş Birimi'ne hem yerel hem bölgesel pazarlarda edinilmiş derin bir sektör tecrübesi getirmesi bekleniyor.

Ayşe Nur Hananel yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Nadir hastalıklar, ‘benim başıma asla gelmez' dediğimiz hastalıklar. Pfizer'de biz, bu alanda ihtiyaç duyulan ilaçları hastalara hızlı bir şekilde sunmak için büyük bir ekosistemin parçası olarak akademisyenler, kamu kurumları, hastalar, hasta yakınları ve diğer şirketlerle birlikte çalışıyoruz. Dünyanın en büyük ilaç şirketi olarak, global ölçekteki erişimimiz sayesinde ilaca erişimde güçlük çeken bu hastaların yaşamlarında fark yaratabileceğimize inanıyoruz.”

Ayşe Nur Hananel hakkında
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ayşe Nur Hananel, Pfizer Türkiye ailesine 2003'te Yeni Ürün Planlama Müdürü olarak katıldı. 2005'te Ürün Müdürü olduktan sonra, görevine Avrupa ürün müdürü olarak Almanya'da ve İngiltere'de devam etti. 2010'da İş Geliştirme Proje Lideri, Kasım 2011'de ise İş Geliştirme Müdürü olarak, Pfizer Türkiye'de bir çok önemli projenin liderliğini üstlendi.. 2013 yılında Pfizer Nadir Hastalıklar Avrupa Gelişen Pazarlar Bölgesel Teröpatik Alan Lideri olarak atanan Ayşe Nur Hananel, son olarak Pfizer Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Nadir Hastalıklar Kıdemli Pazarlama Direktörü olarak görev yapmakta ve 2017'den bu yana mevcut sorumluluklarına ek olarak Nadir Hastalıklar Kafkaslar ve Orta Asya Bölgesi İş Birimi Lideri görevini üstlenmekteydi.

İletişim:
Marjinal Porter Novelli T: 0212 219 29 71
Serpil Güzel Ün | M: 0533 452 48 35 | serpilg@marjinal.com.tr

Pfizer: Daha sağlıklı bir yaşam için®
Pfizer'de bilimi ve global kaynaklarımızı yaşamın her evresinde sağlığı ve esenliği artırmak için kullanıyoruz. Beşerî ilaçların, aşıların, sağlık ürünlerinin ve biyoteknolojik ürünlerin keşfi, geliştirilmesi ve üretiminde kalite, güvenlik ve değer standartlarını belirlemek için çaba harcıyoruz. Dünya çapında çok çeşitli sağlık ürünlerinden oluşan portföyümüzde beşerî biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, dünyanın en çok bilinen bazı tüketici ürünleri de yer almaktadır. Pfizer çalışanları her gün gelişmiş ve gelişen pazarlar genelinde hastalıklardan koruyucu önlemleri ve zamanımızın en korkulan hastalıklarına meydan okuyan tedavileri geliştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen sağlık şirketi olarak sorumluluğumuz çerçevesinde, dünya genelinde güvenilir, erişilebilir sağlık hizmetlerini desteklemek ve erişimi artırmak için sağlık profesyonelleriyle, hükümetlerle ve yerel topluluklarla iş birliği yapıyoruz. Pfizer 160 yılı aşkın süredir bize güvenen herkes adına fark yaratmak için çalışmaktadır. Ülkemizde 1957 yılından bu yana faaliyet gösteren Pfizer Türkiye, Türk tıbbının hizmetine sunduğu ürünlerin yüzde 78'ini ülkemizde üretmekte ve Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Pfizer Türkiye, 2013'te hayata geçirdiği “Sen Çok Yaşa” itibar projesiyle bireylerde sağlıklı ve mutlu yaşama ve yaşlanma bilincini geliştirmeyi ve hastalık bilinçlendirme, doğru yaşam tercihleri, koruyucu önlemler gibi pek çok konuda insanların daha iyi, dolu dolu ve sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları bilgiyi sunmayı hedeflemektedir. www.pfizer.com.tr

Pfizer
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.