Haberler / REIDIN Basın Bültenleri
05.11.2018

Aydın'da konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.122 puan arttı

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Eylül 2018'de 1.815 puana yükseldi. Aydın, en yüksek getiri sunan şehirler arasında ilk 5'te yer alırken, şehirde konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.122 puan arttı.

REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne[1] göre, en yüksek getiriye sahip olan ilk 5 şehirden biri olan Aydın'da, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Endeks, Eylül 2018'de 2.122 puana yükseldi. Buna göre, Aydın'da Ocak 2015'te yapılan 1.000 TL'lik konut yatırımının Eylül 2018'de 1.122 TL'lik toplam getiri sağlayacağını söylemek mümkün.

İl Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Aydın 1.000 1.754 2.122 %112

Aydın'daki en yüksek getiri Söke ilçesinde
Eylül 2017'de 1.742 puan ile ikinci sırada yer alan Aydın'ın Söke ilçesi, Eylül 2018'de 2.200 puan ile zirveye çıktı. Geçtiğimiz yıl eylül ayında 1.754 puan ile zirvede bulunan Efeler ilçesi, Eylül 2018'de 2.122 puan ile ikinci sıraya geriledi.

İlçe Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Söke 1.000 1.742 2.200 %120
Efeler 1.000 1.754 2.122 %112
Kuşadası 1.000 1.711 2.092 %109
Didim 1.000 1.649 2.039 %104
Nazilli 1.000 1.481 1.760 %76

Mahalle bazında en yüksek getiri Kuşadası Türkmen mahallesinde
Eylül 2017'de 2.207 puan ile birinci sırada bulunan Kuşadası'nın Türkmen mahallesi, Eylül 2018'de 2.929 puanla zirvedeki yerini korudu. Kuşadası ilçesine bağlı Kadınlar Denizi mahallesi, geçtiğimiz yıl eylül ayı sonuçlarına göre, 2.027 puan ile beşinci sırada yer alırken, Eylül 2018'de ise 2.662 puan ile üçüncü sıraya yükseldi.

İlçe Mahalle Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 -
Eylül 2018 Değişim Oranları
Kuşadası Türkmen 1.000 2.207 2.929 %193
Didim Altınkum 1.000 2.078 2.702 %170
Kuşadası Kadınlar Denizi 1.000 2.027 2.662 %166
Kuşadası Değirmendere 1.000 2.039 2.579 %158
Efeler Kurtuluş 1.000 1.999 2.569 %157

REIDIN hakkında
2007'den bu yana, gelişmekte olan piyasalara odaklı, lider bir gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri için elde edilmesi zor verilere dayalı gayrimenkul fiyat endeksleri üreten ilk firmadır. Sahibi olduğu büyük miktardaki veriler ile iş ortaklarından gelen bilgileri harmanlarken yapay zeka algoritmaları ve tekniklerini kullanan, veri analizi ve bilimi alanında küresel bir oyuncudur. İş ortaklarına daha iyi stratejik kararlar vermeleri, gelirlerini artırmaları, maliyetlerini düşürmeleri ve rekabette avantaj sağlamaları için yardımcı olan, disiplinler arası veri bilimi ve veri analitiği şirketidir. İş ortakları arasında devlet kurumları, bankalar, sigorta şirketleri, perakende zincirleri, gayrimenkul geliştiricileri, emlak-gayrimenkul danışmanları, yatırım danışmanları ve değerleme uzmanları bulunmaktadır.

[1] REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi bir konutun satış fiyatındaki aylık değişim ile aylık brüt kira getirileri kullanılarak hesaplanan aylık konut yatırımı toplam getiri oranından türetilmektedir. Sermaye kazancını/kaybını yansıtan fiyat hareketliliği ile pazar performansının ölçümlenmesinde yararlanılan bir göstergedir.

REIDIN