Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
17.08.2018

Araçlar bayramda yola çıkmaya hazır

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte hafta sonuyla birleşen uzun tatil fırsatı, otomobil lastiği ve aksesuarına olan talebi artırdı. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un verilerine göre, ağustos ayının başından bayram öncesindeki haftaya kadar olan dönemde en çok satın alınan ürünler sırt minderi, telefon tutucu ve araç içi düzenleyiciler olurken, araç içi aksesuarlarının satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı.  Yine bu dönemde lastik satışları geçen yıla göre 3 kat, motor yağı satışları ise 2 buçuk kat yükseldi.

Kurban Bayramı tatilinde kendi araçlarıyla seyahat edecek olanlar, otomobillerini yolculuğa hazırladı. 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan, ayda ortalama 83 milyon* ziyaret alan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'un satış verileri, tüketicilerin bayram öncesi otomobil lastiği ve aksesuarlarına olan talebini ortaya koydu.

1-14 Ağustos tarihleri arasında GittiGidiyor'da araç içi aksesuarların satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttı. Bu kategoride en çok satılan ürünler ise sırt minderi, telefon tutucu ve araç içi düzenleyiciler oldu. Aynı tarih aralığında lastik satışları geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat, motor yağı satışları ise tam 2.5 kat yükseldi. Tüm bu ürünler sırasıyla en çok İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Bursa'dan satın alındı.

9 günlük tatil, satışları artırdı

Satışlarda yaşanan artışı değerlendiren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “Hafta sonuyla birleşerek 9 gün olan bayram tatili öncesinde tüketicilerin hazırlıklarını tamamladıklarını görüyoruz. Kendi araçlarıyla tatile çıkacak olanlar hem sorunsuz hem de konforlu seyahat için araç içi aksesuarlara ve otomobil lastiklerine yoğun ilgi gösterdi. Özellikle lastik satışları geçen yıla göre 3 kat, motor yağı satışları ise 2 buçuk kat yükseldi.” dedi.

*Google Analytics

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com

Dilek Özcan