Haberler / Zingat Basın Bültenleri
26.11.2018

Antalya'nın en pahalı ilçesi Kaş

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konut satışının gerçekleştiği ilk beş şehir arasında dördüncü sırada yer alan Antalya'daki satılık ortalama konut fiyatlarını açıkladı. Buna göre Antalya'da en pahalı ilçe tatilcilerin gözdesi Kaş olurken, şehrin en uygun fiyatlı konutlarının bulunduğu ilçe ise Finike oldu.

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ilk beş şehir olan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'daki satılık ortalama konut fiyatlarını paylaştı.

İstanbul'un ardından İzmir geliyor
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, bu beş il arasında satılık konut fiyatı ortalaması* en yüksek il 398 bin 103 TL ile İstanbul. TÜİK verilerine göre bu yılın ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ikinci il olan Ankara'nın, satılık konut fiyat ortalaması bakımından bu beş il arasında en alt sırada yer aldığı görülüyor.

İzmir'de satılık konut fiyatı ortalaması 299 bin 451 TL olurken, İzmir'i 205 bin 795 TL ile Antalya izliyor. Antalya'yı 202 bin 116 TL ile Bursa ve 181 bin 697 TL ile Ankara takip ediyor.

İşte Antalya'nın ilçelere göre satılık konut fiyatı ortalamaları
Zingat.com, Antalya'nın tüm ilçelerindeki satılık konut fiyatı ortalamalarını da paylaştı. Buna göre Antalya'nın en pahalı ilçesi 492 bin 23 TL'ye ulaşan satılık konut fiyat ortalamasıyla Kaş olurken, şehrin en uygun fiyatlı ilçesi ise 138 bin 362 TL ile Finike oldu.

Antalya'nın ilçelerindeki satılık konut fiyatı ortalamaları şöyle:

Sıralama İlçe Ortalama TL Fiyat (100 )
1 Kaş 492.023
2 Konyaaltı 296.429
3 Kemer 271.519
4 Alanya 237.603
5 Muratpaşa 230.765
6 Aksu 218.253
7 Döşemealtı 179.221
8 Serik 178.408
9 Kepez 164.006
10 Manavgat 154.694
11 Korkuteli 142.814
12 Finike 138.362

*100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı üzerinden hesaplanmıştır.

Zingat.com hakkında
Zingat.com, 2015 yılında REIDIN ve Doğuş Grubu iş birliğiyle kurulan, gayrimenkul ve emlak alanında kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi sağlayan bir bilgi ve pazarlama platformudur. Oluşturduğu platformda gayrimenkul profesyonelleri ile bireyleri buluşturmaktadır. Zingat.com'un misyonu, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan, evini satan, kiralayan, yeni bir ev alan tüm bireylere ve bu sektörle profesyonel olarak ilgilenen kurum ile kişilere kapsamlı bir referans noktası oluşturmaktır. www.zingat.com

Zingat
REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi anlayışını benimseyerek gayrimenkul profesyonellerini ve bireyleri doğru, kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturan güvenilir bir gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformudur. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar, gayrimenkul satanlar/kiralayanlar, yeni ev arayışında olanlar, bu sektörden profesyonel kazanç sağlayanlar için bir buluşma noktası ve referans bilgi kaynağıdır