Haberler / Pfizer Basın Bültenleri
20.12.2016

Anlamlı yılbaşı hediyesi

Bu yıl sevdiklerinize alacağınız yeni yıl hediyesiyle hem sevdiklerinizi mutlu edebilir, hem de metastatik meme kanserli kadınların yaşam mücadelesine destek olabilirsiniz.

Modacı Hatice Gökçe'nin kiraz çiçeklerinden ilham alarak tasarladığı “Umutlar Çiçek Açsın” t-shirtleri Yargıcı mağazalarında ve shop.yargici.com.tr'de 39,9 TL'den satışa sunuluyor ve elde edilen gelirin tamamı meme kanserli kadınlar yararına Kanserle Dans Derneği ve Europa Donna Türkiye'ye bağışlanıyor. Metastatik meme kanserinde umudun var olduğunu vurgulamak üzere kurgulanan proje, bu yıl Yargıcı ve Hatice Gökçe işbirliği ve Pfizer Onkoloji'nin koşulsuz desteğiyle hayata geçti.

Modacı Hatice Gökçe proje kapsamında hazırladığı t-shirt tasarımıyla ilgili şunları söyledi: ''Geçtiğimiz yıl Yeni Hikayeler diyerek filizlendirdiğimiz umutlar bu yıl çiçek açsın istiyoruz. Bu yüzden sloganımız Umutlar Çiçek Açsın oldu ve bu seferki üretim sürecimizde sabır üzerine yoğunlaştık. Umudun simgesi olan kiraz çiçeklerini kanaviçe deseni görünümüyle t-shirtlere bastık. Kanaviçenin yapım aşamasında gerektirdiği sabır ve dikkati hepimiz biliriz. Bu nedenle ben de tasarımımda, eski zamanlarda çok popülerken şimdi yavaş yavaş unutulmaya başlayan bu tekniğin görünümünü kullanmak istedim. “Umutlar Çiçek Açsın” projesindeki tasarım ve üretim sürecimizin, metastatik meme kanseri tedavisinin gerektirdiği sabır ve metanetle de benzerlik taşıdığını düşünüyorum'' dedi.

Serpil Güzel Ün
serpilg@marjinal.com.tr

Pfizer
Pfizer Türkiye 1957 senesinden bu yana ürünleri ve faaliyetleri ile Türk tıbbına ve topluma hizmet etmekte, bilimsel ve eğitsel programlar, klinik araştırmalar ve burslar ile tıp biliminin gelişmesine sürekli katkıda bulunmakta ve daha sağlıklı bir yaşam için çalışmaktadır. Dünya genelinde bilimi ve kaynaklarını yaşamın her evresinde sağlığa ve kaliteli yaşama katkı sağlamak için kullanan ve keşfettiği yenilikçi sağlık ürünlerini tıbbın hizmetine sunan Pfizer’in insan ve hayvan sağlığının pek çok farklı alanına yönelik geniş ürün portföyü içerisinde biyolojik ürünler, küçük moleküllü ilaçlar ve aşıların yanı sıra, beslenme ve tüketici ürünleri yer almaktadır. Dünyanın 150 ülkesindeki Pfizer çalışanları, önleyici tıbbı ve çağımızın en korkulan hastalıklarına yönelik tedavileri ve bir bütün olarak sağlığı geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmaktadır. Dünyanın önde gelen biyofarmasötik şirketi olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan Pfizer, dünyanın dört bir yanında toplumun güvenli sağlık hizmetlerine ve yenilikçi tedavilere erişimini arttırmak için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve devletlerle işbirlikleri yapmaktadır.