Haberler / Zingat Basın Bültenleri
26.11.2018

Ankara'nın en pahalı ilçesi Çankaya

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konut satışının gerçekleştiği ilk beş şehir arasında ikinci sırada yer alan Ankara'daki satılık ortalama konut fiyatlarını açıkladı. Buna göre Ankara'da en pahalı ilçe Çankaya olurken, şehrin en uygun fiyatlı konutlarının bulunduğu ilçe ise Akyurt oldu.

Zingat.com, 2018'in ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ilk beş şehir olan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'daki satılık ortalama konut fiyatlarını paylaştı.

İstanbul'un ardından İzmir geliyor
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, bu beş il arasında satılık konut fiyatı ortalaması* en yüksek il 398 bin 103 TL ile İstanbul. TÜİK verilerine göre bu yılın ilk sekiz ayında en çok konutun satıldığı ikinci il olan Ankara'nın, satılık konut fiyat ortalaması bakımından bu beş il arasında en alt sırada yer aldığı görülüyor.

İzmir'de satılık konut fiyatı ortalaması 299 bin 451 TL olurken, İzmir'i 205 bin 795 TL ile Antalya izliyor. Antalya'yı 202 bin 116 TL ile Bursa ve 181 bin 697 TL ile Ankara takip ediyor.

İşte Ankara'nın en pahalı ve en uygun fiyatlı ilçeleri
Zingat.com, Ankara'nın en uygun fiyatlı ve en pahalı ilçelerinin listesini de paylaştı. Buna göre Ankara'nın en pahalı ilçesi 249 bin 819 TL'ye ulaşan satılık konut fiyat ortalamasıyla Çankaya olurken, şehrin en uygun fiyatlı ilçesi ise 103 bin 439 TL ile Akyurt oldu.

Ankara'nın en pahalı ilk 5 ilçesi fiyat ortalamalarıyla birlikte şöyle:

Sıralama İlçe Ortalama TL Fiyat (100 )
1 Çankaya 249.819
2 Gölbaşı 245.237
3 Etimesgut 209.528
4 Yenimahalle 208.685
5 Pursaklar 170.801

Ankara'nın en uygun fiyatlı ilk 5 ilçesi fiyat ortalamalarıyla birlikte şöyle:
Sıralama İlçe Ortalama TL Fiyat (100 )
1 Akyurt 103.439
2 Çubuk 119.446
3 Elmadağ 120.308
4 Kızılcahamam 127.189
5 Polatlı 129.129

*100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı üzerinden hesaplanmıştır.

Zingat.com hakkında
Zingat.com, 2015 yılında REIDIN ve Doğuş Grubu iş birliğiyle kurulan, gayrimenkul ve emlak alanında kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi sağlayan bir bilgi ve pazarlama platformudur. Oluşturduğu platformda gayrimenkul profesyonelleri ile bireyleri buluşturmaktadır. Zingat.com'un misyonu, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan, evini satan, kiralayan, yeni bir ev alan tüm bireylere ve bu sektörle profesyonel olarak ilgilenen kurum ile kişilere kapsamlı bir referans noktası oluşturmaktır. www.zingat.com

Zingat
REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi anlayışını benimseyerek gayrimenkul profesyonellerini ve bireyleri doğru, kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturan güvenilir bir gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformudur. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar, gayrimenkul satanlar/kiralayanlar, yeni ev arayışında olanlar, bu sektörden profesyonel kazanç sağlayanlar için bir buluşma noktası ve referans bilgi kaynağıdır