Haberler / ALİKEV Basın Bültenleri
11.11.2016

Ali İsmail'in düşlerine güç vermek için ALİKEV yararına İstanbul Maratonu'nda koşacak olan Emel Anne, herkesi son antrenmanına bekliyor!

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ile gençlere umut olmak üzere, bu yıl 38'incisi gerçekleşecek İstanbul Maratonu'na katılıyor. "Her adımda gençlerden güç alıyorum” diyen Emel Korkmaz, ALİKEV Burs Fonu'na bağış toplamak amacıyla koşacağı maratona, her gün yaptığı antrenman koşuları ile hazırlandı.

Emel Korkmaz'ın İstanbul Maratonu öncesinde yapacağı son antrenman yarın (12 Kasım 2016, Cumartesi) saat 16:00'da Maçka Parkı'nda, diğer koşucularla beraber gerçekleştirilecek.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl ilk kez, sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamak için çalışan Adım Adım Platformu'na dahil oldu. 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda koşacak olan Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz da Adım Adım Platformu üzerinden ALİKEV yararına bağış toplamak üzere maratona hazırlanıyor.

Tarih  : 12.11.2016, Cumartesi
Yer     : Maçka Parkı
İletişim : 0543 728 40 50
Detaylı bilgi için: http://alikev.org/adimadim/

ALİKEV
Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Günlüğünde Ali İsmail, bu yaptıklarının sebebini şu şekilde ifade etmişti; “Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.” Yani Ali İsmail şu an yaşıyor olsaydı da muhtemelen toplum yararına çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarına kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyordu. Ailesi, Ali İsmail’in bu hayallerini bir vasiyet olarak gördü ve onun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için Ali İsmail KORKMAZ Vakfı’nı kurdu.