06.02.2018

Ali Baba'nın Forum Trabzon'daki Masal Çiftliği tam 3.000 çocuğa unutulmaz bir tatil yaşattı

Trabzon'un buluşma noktası Forum Trabzon'un düzenlediği ve çocuklara masal tadında bir çiftlik hayatı deneyimi sunan Ali Baba'nın Masal Çiftliği etkinliği, tam 3.000 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Yarıyıl tatilinde çocukların çiftçilik bilincini kazanması amacıyla hazırlanan ve yoğun ilgi sebebiyle iki gün daha uzatılarak 4 Şubat'a dek devam eden etkinlik, yaşattığı unutulmaz deneyimle hem aileleri hem de çocukları mutlu etti.

Minik misafirlerine yarıyıl tatilinde unutulmaz bir deneyim yaşatan Forum Trabzon'da gerçekleştirilen Ali Baba'nın Masal Çiftliği etkinliği 20 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında 3.000 çocuğu misafir etti. Etkinlik için kurulan özel alanda çocukları tanımadıkları köy yaşantısıyla buluşturan Forum Trabzon, ailelerden tebrik ve övgü mesajları aldı.

Ali Baba'nın Masal Çiftliği'ni ziyaret eden minikler yarıyıl tatilinde çiftçilik kavramıyla tanışarak çiftçilik konusunda pek çok bilgi sahibi oldu. İnekten süt sağıp, kuyudan su çeken, tarlaya tohum ekip, folluktan yumurta toplayan ve gerçek bir çiftçilik deneyimi yaşama fırsatı yakalayan 3.000 çocuk, etkinlik sonunda aldıkları Çiftçilik Sertifikası ile anılarını ölümsüzleştirdi.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çocukların doğal ortamlardan uzakta, tüketilebilir besin kaynaklarından habersiz sürdürdükleri hayatı değiştirmek amacıyla hazırlanan Ali Baba'nın Masal Çiftliği, çocuklara çiftçilik mesleğini masalsı bir anlatımla yaşattı. Yarıyıl tatili boyunca ücretsiz gerçekleştirilen etkinlik kapsamında atların sırtında  gezinti yapan çocuklar, tarlada sebze hasadının yanı sıra Ali Baba ile birlikte çiftliği ve çiftçiliği öğrendi.