Haberler / Western Digital Basın Bültenleri
27.02.2018

Akıllı sınır ve mobil bilişim ortamındaki veriler için Western Digital NVMe çözümleri

Yeni Mimari ve İki Yeni NVMe 3D NAND SSD; Ticari, Bilişim ve Nesnelerin İnternetindeki Sistemlerde Verinin Hızlanmasını Sağlıyor.

Sınırda bulunan Hızlı Veri uygulamalarının ve Nesnelerin İnternetinin (IoT) büyüyen ortamlarının ihtiyaçlarına değinen Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) bugün iki yeni NVMeTM SSD'leri olan Western Digital® PC SN720 ve Western Digital PC SN520'i duyurdu. Yeni NVMe depolama mimarisinden güç alan yeni SSD'ler nesnelerin interneti ve sınır bilişimden mobil bilişim sistemlerine, yeni geliştirilen birçok uygulama için ölçeklendirme sunuyor.

Yeni Western Digital NVMe istemci mimarisi ve ürün portföyü, nesnelerin interneti cihazlarıyla birlikte ince ve hafif, ikisi bir arada ve gömülü bilgisayarlar ve gözetim sistemleri gibi bilişim cihazları üreticilerine akıllı şehrin sınırında çok yüksek büyüklükteki verileri gerçek zamanlı olarak yakalama ve işleme imkânı sağlayacak. Cisco GCI, 2021'e kadar insanlar, makinalar ve nesneler tarafından üretilen verinin 850 zettabayta (ZB) yakın olacağını öngörüyor. 5G, zenginleştirilmiş gerçeklik ve yüz tanıma gibi yüksek bant genişliği teknolojilerinin gelişiyle en uygun kullanıcı deneyimini ulaştırmak için yeni uygulamalar bu özel performanstan, güç tüketiminden ve NVMe ile Western Digital 3D NAND'lerin kapasitelerinden faydalanıyor.

TECHnalysis Research Başkanı Bob O'Donnel konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde belirtti: “Oyun, 4K düzenleme ve daha fazlasıyla birlikte sanal gerçeklik (VR) ve yapay zekâ (AI) gibi yeni uygulamalar sayesinde bilgisayarların performans gereklilikleri artmaya devam ediyor. Bu da bilgisayar üreticilerini, NVMe ve yüksek hızlı flaş SSD'ler gibi teknolojiler yüzünden artan ihtiyaçları karşılayacak depolama alt sistemleri bulmaya sevk ediyor. Benzer depolama ihtiyaçlarını üretime, sağlığa, video gözetimine ve daha fazlasına ait nesnelerin interneti uygulamalarının da dahil olduğu farklı alanlarda da görüyoruz”.

Çığır açan yeni NVMe SSD yazılımı ve denetleyici mimarisi, Western Digital 3D NAND'nin performansından ve ölçeklenebilirliğinden sağlanacak faydayı en üst noktaya çıkarmak amacıyla üretildi. Bu yazılım ve mimari, şirketin NAND evriminde kilit bir adım olarak yer alıyor. Western Digital, cihaz biriminden sorumlu Kıdemli Direktör Eyal Bek ise konu hakkında “ölçeklendirilebilir mimari, müşterilerimizin piyasaya sürme hızını geliştirmek için sistem yeterliliğini yoluna koyarken birçok kapasite ve performans noktalarını destekliyor” dedi.

Yeni SSD'ler Performans ve Güç Verimliliği Sunuyor
Western Digital PC SN720 ve Western Digital PC SN520 yeni platform ile kurulan ilk NVMe SSD'leri olarak karşımıza çıkıyor. Böylece geniş NVMe performans, form faktörü ve güç verimliliği seçeneklerinden oluşan bir portföy sunuyor.

Western Digital PC SN720 – İleri Teknoloji Performans ve Western Digital 3D NAND
Western Digital PC SN720 seçilmiş müşteriler ile numune topluyor. 256GB, 512GB, 1TB ve 2TB kapasiteleri ve tek taraflı M.2 2280 form faktörüyle satışa sunulacak. Western Digital PC SN720, saniyede 3,400MB ve 2,800MB'a* varan ardışık okuma ve yazma hızlarıyla ileri teknoloji performans sunuyor. Müşteriler 5 yıllık sınırlı garantiyle destekleniyor

Western Digital PC SN520 – NVMe performansıyla çeşitli form faktörler
Western Digital PC SN520'de aynı zamanda seçili müşteriler ile numune topluyor. 128GB, 256GB ve 512GB kapasiteleriyle satışa sunulacak. Sektörün en iyi tasarım esnekliği ve en düşük güç tüketimi için Western Digital PC SN520, tek taraflı M.2 2280, M.2 2242 veya M.2 2230 form faktörleriyle satışa sunulacak.

Western Digital NVMe SSD Mobile World Congress ve Embedded World'de
Western Digital PC SN720 ve Western Digital PC SN520 SSD'lerinin ürün gösterimlerini Embedded World ve Mobile World Congress'te görün. Kompakt bir tasarım, düşük güç ve inanılmaz performans özellikleriyle güçlü bir etki oluşturabilmesi için ultra ince, ultra küçük sistemlere imkân tanıyan esnek form faktörlerine sahip olan Western Digital PC SN720 ve Western Digital PC SN520 gösterimde olacak. Gelin ve bu ürünlerin birleştirilmiş mobilite cihazlarında uyumlu ve bağlı kullanıcı deneyimini nasıl geliştirdiğini görün.
Ek olarak, Embedded World'de Western Digital, akıllı şehir ortamı içerisinde bugünün ve yarının nesnelerin interneti cihazlarının nasıl SSD'den güç aldığına dair gösterim gerçekleştirecek. Aynı zamanda düşük gecikme süresinin önemiyle birlikte modern nesnelerin interneti ağ geçidi cihazları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Mobile World Congress (26 Şubat – 1 Mart 2018) – Salon 3'te bulunan #3K33 kodlu stand, Barselona'da bulunan FIRA Gran Via Exhibition Center, İspanya
Embedded World (27 Şubat – 1 Mart 2018) – 3A-429 kodlu Salon'da bulunan #32 SQM Standı, Nuremberg'de bulunan Exhibition Centre, Almanya.

*1TB kapasiteli model için geçerlidir. Saniyede bir megabayt (MB/s) = saniyede bir milyon bayt. Donanımınıza, yazılım bileşenlerinize ve yapılandırmanıza bağlı olarak performansta farklılıklar gözlenebilir.

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Western Digital Hakkında
Western Digital, verilerin geliştirilmesi için uygun ortamlar yaratır. Sürekli artan çeşitlilikteki verinin tutulması, muhafaza edilmesi, erişilmesi ve dönüştürülmesi konusunda müşterilerine yardımcı olmak için gereken yeniliği sunar. Bu veriler; gelişmiş veri merkezlerinden mobil algılayıcılara hatta kişisel cihazlara kadar her yerde bulunur; Western Digital'in endüstri lideri çözümleri, veri imkânları sunar. Western Digital® veri merkezli çözümleri G-Technology ™, HGST, SanDisk®, TegileTM, Upthere ™ ve WD® markaları altında pazarlanmaktadır.

Western Digital
Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), insanların verileri oluşturmasını, güçlendirmesini, deneyimlemesini ve korumasını sağlayan depolama teknolojileri ve çözümleri geliştiren endüstrinin lider şirketlerindendir. Şirket, sürekli değişen pazar ihtiyaçlarını; müşteri odaklı inovasyon, yüksek verimlilik, esneklik ve hız ile güçlü ve yüksek kalitede depolama çözümlerinden oluşan geniş portföy sunarak karşılamaktadır. Ürünlerimiz HGST, SanDisk ve WD markaları altında OEM’lere, distribütörlere, satıcılara, bulut altyapısı sağlayıcılarına ve tüketicilere sunulmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.hgst.com, www.wd.com ve www.sandisk.com.