Haberler / TAİDER Basın Bültenleri
01.02.2019

Aile ve İş'te Kurumsallaşma ile 4. Nesile Doğru

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen Aileler Buluşması'nın bu ayki konuğu İnci Ailesi'nin 2., 3., 4. nesil üyeleri oldu. “Aile ve İş'te Kurumsallaşma ile 4. Nesile Doğru” konulu toplantıda konuşan İnci Ailesi üyeleri; Emel ÖNAL ÖZKAYA, Ümit İNCİ ELBİRLİK, Şerife İNCİ EREN, Meral İNCİ ZAİM, Perihan İNCİ, Mustafa ZAİM, Yaşar EREN, Neşe GÖK, Ece ELBİRLİK ÜRKMEZ, Şelale ZAİM GORTON, Orkun ÜRKMEZ, Acar GÖK tecrübelerini TAİDER üyeleri ile paylaştı.

Etkinliğin ‘hoş geldiniz' konuşmasını gerçekleştiren TAİDER İzmir İl Temsilcisi ve Volkan İtfaiye Araçları 2. nesil üyesi Duygu TECİM, TAİDER'in aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak gelecek etkinliklerinden bahsetti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TAİDER Başkanı Aydın ÖĞÜCÜ 7 yıl önce İzmir'de 40 kurucu üye ile kurulmuş olan TAİDER'in bugün 600 üyeye ulaşmasından onur duyduğunu aktardı. TAİDER'in kuruluşuna vesile olan İnci Ailesi'ne tekrar teşekkürlerini sunan ÖĞÜCÜ, 70 kişilik katılımla gerçekleşen etkinlikte İzmirli üyeler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ailenin 2. neslini temsil eden, kurucu Cevdet İnci'den sonra yönetimi devralan 5 kız kardeş, erkek egemen otomotiv tedarik sanayisinde ezberleri bozan deneyimlerini paylaşırken, eşleri de şirketlerin tarihlerinde yaşanmış önemli olaylar ve dönüm noktalarından bahsetti. Bir aile şirketinin kurumsallaşmasında önce ailenin kurumsallaşmasının kritik önem taşıdığına inanan ikinci nesil üyeleri, bu yola çıkan her şirketin öncelikle kendilerine özgü bir aile anayasası hazırlayarak işe başlamalarını önerdi. Önemle vurgulanan bir başka konu ise, yönetim kurulu ve icra yetkilerinin ayrı olması gerektiği yönündeydi.

Üyeler ayrıca Yönetim Kurulu'nda aile üyeleriyle birlikte bağımsız danışman üyelerin de yer almasıyla ortaya çıkan farklı görüşleri zenginlik olarak gördüklerini belirtti. 3. nesle devrini başarıyla tamamlayan şirkette, 3.nesil üyeler de yeni vizyon ile gözlerini geleceğe çevirdiklerinin mesajını verdi. Geçtiğimiz yıllarda kurulan İnci Aile Ofisi ile birlikte sürdürülebilirlik yolunda atılan önemli adımdan bahsedildi. 67 yıldır süregelen aile şirketi başarısında, global oyuncularla gerçekleştirilen ortaklıklarla yaratılan sinerjinin de büyük etkisi olduğuna değinildi. Toplantıda söz alan 4. nesil en genç katılımcı ise aile meclisi üyeliğinin kendisine kattığı değerlere dikkat çekti.

TAİDER'e özgü etkinliklerden biri olan “Aile Buluşmaları Toplantıları” aile, iş ve ortaklık çemberlerinde yer alan aile şirketi üyelerinin anı ve deneyimlerinin güvenli ortamda paylaşıldığı ve TAİDER üyelerinin konuk konuşmacı olduğu programlar dahilinde TAİDER temsilciliklerinin bulunduğu Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'de devam etmektedir.

Editöre not: TAIDER_Izmir_Aile_Bulusmasi_01 adlı görseldeki isimler soldan sağa: Şerife İNCİ EREN, Meral İNCİ ZAİM, Aydın ÖĞÜCÜ, Emel ÖNAL ÖZKAYA, Ümit İNCİ ELBİRLİK, Perihan İNCİ, Duygu TECİM

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

TAİDER hakkında
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, Türkiye ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 27 ülkede örgütlenmiş İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye üyesidir. Türkiye'de aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, Türkiye'ye değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren TAİDER, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur.

Bilgi için:
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği: www.taider.org.tr
Tel: (232) 265 00 90 ● (533) 084 35 87
Facebook /taideristeaile
TAİDER Kuzey Yıldızı: kuzeyyildizi@taider.org.tr
TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi Videosu:
Facebook /taiderzirve

Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı
(Family Business Network International)

FBN www.fbn-i.org
FBN Tanıtım Videosu https://vimeo.com/166162630