Haberler / TAİDER Basın Bültenleri
05.02.2019

Aile İşletmelerinde Kriz Yönetimi

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle aile işletmelerinde nesiller boyu sürdürülebilirlik konusuna yönelik düzenlenen “Fırtınada Yol Almak” eğitiminde kriz yönetimine dair somut bilgiler aktarıldı.

Aile işletmelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Practice Öğretim Üyesi Dr. Yusuf SONER tarafından verildi.

Kurumlar için krizi tanımlayan SONER: “Kriz kurumun üst düzey hedeflerini tehdit eden, çoğu zaman kurumun yaşamını tehlikeye sokan ve hızlı tepkisel aksiyonlar alınmasını gerektiren bir durumdur. Hem Türkiye hem de dünyada son bir yıl gibi kısa bir sürede yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak kurumların yaşadığı ekonomik sorunlar, krizlere her an hazırlıklı olunması gerekliliğini gözler önüne seriyor.” dedi. Risk kategorileri, olası gelecekler, risklerin tanımlanması, etki-olasılık haritaları, kriz hazırlıkları ve geleni erken görmek gibi konuların anlatıldığı eğitimde, kriz yönetiminin uygulama alanlarından örnekler veren SONER krizi karşılarken sistematik yaklaşım ile senaryo bazlı hazırlık ve iletişim stratejilerinin kriz anındaki önemine değindi.

Eğitimin ardından katılımcılar kökleri 100 yıl öncesine uzanan LİLA GROUP Öğücü Ailesi 3. ve 4.nesil temsilcileri ile deneyim paylaşımları bölümünde bir araya geldi. Lila Group Yönetim Kurulu ve üçüncü nesil üyesi Aydın ÖĞÜCÜ: “Kriz dönemlerinde her şirketi zor zamanlar bekler, böyle zamanlarda zorlu kararları doğru almak gerekir. Bu sürecin yarattığı stres yalnızca iş ilişkilerini değil, aile ilişkilerini de olumsuz etkileyebilir. Bunun önüne geçmek için aile içi iletişimi ve paylaşımı normal zamanlara oranla daha sık gerçekleştirmek doğru olur” dedi.

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle düzenlenen eğitimler şubat, mart ve nisan aylarında da devam edecek. 8 Şubat Cuma günü Yönetim ve Strateji Danışmanı Mustafa Doğrusoy eğitmenliğinde “Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma” eğitimi, 7 Mart Perşembe günü Uzman Psikolog Hülya Üstel Eleviş'in eğitmenliğinde “Aile İçi İletişim ve Çözüm Odaklı Yaklaşım” eğitimi verilecek.

Editöre not: TAIDER_Aile_İsletmelerinde_Kriz_Yonetimi_gorsel01 adlı görselde ki isimler soldan sağa: Huriye Öğücü, Şükrü Ünlütürk, Efe Öğücü, Aydın Öğücü

Dilek Özcan
0212 219 29 71 dileko@marjinal.com.tr

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği hakkında
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 65 ülkede 3700 iş ailesinin buluştuğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.

TAİDER Akademi eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgi için: akademi@taider.org.tr

Bilgi için:
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği: www.taider.org.tr
Tel: (232) 265 00 90 ● (533) 084 35 87
Facebook /taideristeaile
TAİDER Kuzey Yıldızı: kuzeyyildizi@taider.org.tr
TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi Videosu:
Facebook /taiderzirve

Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı
(Family Business Network International)

FBN www.fbn-i.org
FBN Tanıtım Videosu https://vimeo.com/166162630