Haberler / ACCO Basın Bültenleri
09.05.2019

ACCO Brands, atıkların yüzde 89'unu geri dönüştürüyor

Her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü'yle tüm dünyada sürdürülebilirliğin öneminin altı çiziliyor. Atıkların yüzde 89'unu geri dönüştüren ve üretim süreçlerinde yüzde 99,2 geri dönüştürülmüş kağıt kullanan ACCO Brands, fabrikalarının sahip olduğu sertifikalar ve kazandığı ödüllerle sürdürülebilirliğe en çok önem veren uluslararası şirketlerden birisi olduğunu gösteriyor.

Sektör lideri birçok markanın sahibi ACCO Brands Corporation, her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü'nde tamamen geri dönüştürülebilir materyallerden üretilen ürünleriyle ve geri dönüşüme yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarıyla sürdürülebilirliğin önemini gözler önüne seriyor.

Üretim tesislerinde uluslararası kalite ve çevre standartlarına uyumluluğa son derece önem veren ACCO Brands'in tüm fabrikaları ISO 9001 ve ISO 14001 sertifikalarına sahip. Ürün ve paketleme alanında ise FSC®, Blue Angel, Nordic Swan ve Materials sertifikalarına sahip olan şirket, sürdürülebilirliğe yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların tamamında atıkları azaltmayı ve süreci mümkün olan en kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Bu hedefleri doğrultusunda birçok çalışmaya imza atarak 23 yıl üst üste Altın Madalya ödülünü alan ACCO Brands, 2019 yılında RoSPA Sağlık ve Güvenlik Ödülleri'nin Seçkinlik Madalyası'nı almaya hak kazandı.

ACCO Brands EMEA Türkiye Pazarlama Müdürü Özlem Ankaralı Efe, ACCO Brands'in Dünya Çevre Günü'ne gösterdiği önemle ilgili şunları söyledi: “ACCO Brands olarak sürdürülebilirlik yıllardır önceliğimiz. Kazandığımız ödüller ve almaya hak kazandığımız sertifikalar da bunun bir göstergesi. Karbondioksit salınımını mümkün olan en az seviyeye indirmek için durmadan çalışıyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için ACCO Brands olarak tüm sürdürülebilirlik çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

ACCO Brands Corporation hakkında
Bünyesinde 21 ülkeden 6.500'e yakın çalışanı bulunan ve küresel hasılatı 1,5 milyar dolardan fazla olan ACCO Brands, halka açık bir şirkettir. Şirket, Avrupa'da Ofis Ürünleri sektörünün en başarılı ve çok iyi bilinen Leitz®, Rexel®, Rapid®, GBC®, Esselte®, Nobo®, Kensington® ve Derwent® gibi markaların da sahibidir. Acco Brands Corporation Türkiye ofisi Esselte Leitz A.Ş'dir. www.esselte.com.tr, www.accobrands.com