Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
30.10.2017

94. yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Cumhuriyet ile birlikte kazanılan ve akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilen değerler bugünkü varlığımızın olduğu gibi geleceğimizin de en önemli teminatıdır.
Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve değerlerinin rehberliğinde gündemimizde yer alan her türlü sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği aydınlık geleceği ancak Cumhuriyet ilkelerinin ışığında kapsamlı demokratik ve yapısal reformlar ile inşa edebiliriz.

21. yüzyılda rekabette önde, ekonomisi kuvvetli, güçlü ve mutlu bir Türkiye hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Bunun için demokrasimizi güçler ayrılığı, özgürlükler, laiklik ve hukuk devleti temellerinde yüceltmek, demokratik değerler ve ekonomik konumumuz açısından dünyada en önemli ortağımız olan AB'ye üyelik sürecinde ilerlemek ve başta eğitim ile dijital dönüşüm konuları olmak üzere yapısal reform gündemine hızla odaklanmak için kararlıyız.

Bizlere çağdaş uygarlık hedefine yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyoruz.
94. yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.