16.05.2018

9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Forum Çamlık'ta açıldı

9.Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'na katılan 60 eserlik sergi, Denizli'nin en çok ilgi gören alışveriş merkezi Forum Çamlık'ta açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül alan eserlerinden oluşan sergi, 20 Mayıs'a dek Forum Çamlık'ta ziyaret edilebilecek.

Tam on yıldır her gün Denizlilileri buluşturan Forum Çamlık, 20 Mayıs 2018 Pazar gününe dek 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi'ne ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz gün Forum Çamlık'ta gerçekleştirilen sergi açılışına Denizli Vali Yardımcısı Vefa Kaya'nın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdür Yardımcıları Nejdet Demir ve Mehmet Atmacaoğlu da katıldı.

Sergi Hakkında:
Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan “9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”, “Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Denizbank Çalışanları ve Tematik kategori” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşti.

Temanın “Milli Tarım” olarak belirlendiği yarışmaya, 501 kişi 2. 326 fotoğraf ile katıldı. Tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair fotoğrafların kabul edildiği yarışmada, değerlendirilen toplam 500 fotoğraftan 120'si sergilenmeye layık görüldü. Genel Kategoride birinciliği; Ali Acar “Kışlık”- Kastamonu ve Gökalp Bilici "Kazlar" Konya 2017 ile paylaşırken, ikinciliği Gürsel Egemen Ergin "Emek" - Bursa 2017 ile İrfan Çimen "Sulama" - Bitlis 2017 fotoğraflarıyla aldı. Yine genel kategoride üçüncülük ödülünü Hatice Eren "Gayret ha" - Bursa 2017 ve Sema Mermertaş "Bulut Denizi" - Trabzon 2016 fotoğrafları ile paylaştı. 2009 yılından bu yana aralıksız yapılan Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında, 9 yılda toplam 4 bin 850 katılımcı 21 bin 223 eserle yarışmaya katıldı. 150 eser ödül alırken, bin 156 eser sergilenerek katalogda yerini aldı.

20 Mayıs 2018 Pazar gününe tarihine kadar Forum Çamlık'ta gezilebilecek.