Haberler / ETohum Basın Bültenleri
29.03.2019

65 ülkeden 100 girişim Startup Turkey'de buluşuyor

Etohum tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Startup Turkey'de, bu yıl 26-29 Nisan tarihlerinde 65 ülkeden 100 girişim İstanbul'da bir araya gelecek. Bu sene 130.000 girişimcinin başvuru yaptığı Startup Turkey 2019'a Etohum Yatırımcı Kulübü'ndeki firmaların yanı sıra Silikon Vadisi'nden yatırımcılar da katılacak.

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, 11. Startup Turkey organizasyonunda dünyanın dört bir yanından girişimciyi İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. 130.000 başvurunun arasından katılmaya hak kazanan 65 ülkeden 100 girişimciyi, 26 - 29 Nisan tarihleri arasında Etohum Yatırımcı Kulübü'ndeki firmalarla ve Silikon Vadisi'ndeki yatırımcılarla buluşturarak önemli bir network imkanı sağlayacak.

Girişimcilik dünyasının en önemli isimleri İstanbul'da
Hatcher+'ın kurucusu John Sharp, Entrepreneur Dergisi'nin Editörü Amy Cosper, MENA Innovation Avukatı Yousef M. Hamidaddin, Avrupa Yatırım Fonu (EIF) Yatırım Müdürü Özgür Altan, 212 Genel Müdürü Ali Karabey Ali Karabey, Legwork Venture Groupe Genel Müdürü Michael Finkbeiner, Startup Turkey İş Mentoru Doris Kaiserreiner, XX Felipe Millan, Faster Capital Mentoru Kei Hareyama, Guixer & Partners Yönetici Ortağı Victor Guixer Martin, Girişimci ve APAC Mashable Eski Strateji Başkanı Gwendolyn Regina ve Test My Pitch Kurucusu Bill Kenney gibi girişimcilik dünyasının önemli isimleri, Startup Turkey'e katılmaya hak kazanan girişimlerle deneyimlerini paylaşacak.

Startup Turkey'nin Kurucusu Burak Büyükdemir bu yılki etkinlikle ilgili şunları söyledi “Startup Turkey'e yapılan başvuru sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl dünyanın birçok ülkesinden 130.000 başvuru alarak ve Silikon Vadisi'ndeki yatırımcıları ülkemizde ağırlayarak Türkiye'yi dünyanın en önemli girişimcilik noktalarından biri haline getirmeye devam ediyoruz. Gerek etkinlik içeriği gerekse katılımcı profiliyle dünyanın en önemli girişimcilik etkinliklerinden biri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Startup Turkey etkinliği ile ilgili daha fazla bilgi için: http://www.startupturkey.com/

Umut Ersoy
umute@marjinal.com.tr

Etohum hakkında
2008 yılında Goril A.Ş. tarafından kurulan Etohum, internet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle, şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir yatırım şirketidir. Bu amaç doğrultusunda Startup Turkey ve Startup İstanbul gibi büyük çaplı etkinliklere imza atan Etohum, internet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda danışmanlık ve mentorluk sunmaktadır. Etohum, 2013 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite olan Yatırımcı Kulübü ile birlikte, bugün Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı olarak Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. www.etohum.com

ETohum
Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen genç girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyondur. Başvuru yapanlar arasından seçilecek uygun 30 kişi / ekip internet girişimciliği eğitimi alacak, iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme yapılacak, hazırladıkları internet girimciliği iş planlarını bireysel, kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunmaları sağlanacaktır. İnternet konusunda yeni iş fikri olan henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan, internet şirketini / yeni girişimi kurmuş, sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer desteğe ihtiyacı olan herkes etohum’a başvuru yapabilir. Ağustos 2008′den Mayıs 2009′a kadar sürecek olan süreçte internet girişimcisi olmak isteyenlere yeni işe başlama eğitimiyle uygun girişimcilik ortamının sağlanması ve iş planlarının yatırımcı olabilecek şirket, kişi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini sağlayacak bir ortamın sağlanması amaçlanmaktadır.