Haberler / İş GYO Basın Bültenleri
10.05.2017

Turgay Tanes
İş GYO Genel Müdürü

5 yıl içerisinde Kartal İstanbul'un en önde gelen 3 ilçesinden biri olacak!

2. Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi'nde “Neden Kartal” konulu panele katılan Turgay Tanes konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Şehirlerin kendilerini yükselten şey ilçelerinin tarihidir, geçmişleridir. Kartal ilçesi tarihi, kültürel ve sosyal yönleriyle İstanbul'un diğer ilçelerinden ayrışıyor. Kartal özelinde Roma ve Bizans döneminden bahsediyoruz. Aslında Kartal ABD'nin tarihinden daha eski bir tarihe sahip ve bu dünya için çok önemlidir. Böylesine önemli bir tarihe sahip olan ilçenin gelişimi bu kadar gecikmemeliydi.
Tarihini bir kenara koyacak olursak İş GYO olarak bundan 3 yıl önce Kartal için dile getirdiklerimiz fazlasıyla gerçekleşmiş durumda. Kartal'ı Kartal yapan uzun sahil şeridi, Aydos Ormanları, coğrafi konumu, finans merkezi ve kamu yatırımlarına olan yakınlığı, manzarası  ve yerel yönetimin özellikle 2009 sonrası yatırımcı dostu yaklaşımı bölgeyi daha da değerli kılıyor. Bu yaklaşım sadece gayrimenkul yatırımı yaptırmak üzere değil sanatsal ve kültürel bakış açısıyla pek çok konuyu da içine almaktadır. Öte yandan kamunun gerçekleştirdiği Osman Gazi Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, 3. köprü gibi yatırımların bu bölgeyle birlikte Marmara'yı, İzmir'le birlikte tüm Kuzey Ege'yi etkileyeceğini 3 yıl evvel söylemiştim.  Bu kamu yatırımlarının en önemli etkisinin Kartal'ı kendi içinde bir başkent haline getireceğinin altını çizmiştik. Bugün Kartal'ın geldiği yere bakınca bunun gerçekleştiğini görüyoruz. Kamu yatırımlarının aynı etkiyi Balıkesir ve İzmir'e de yapacağını söylüyoruz. Biz İş GYO olarak sadece İstanbul değil İzmir gibi başka kentlerde de yatırımı olan ve yatırıma devam eden bir kurumuz. Tuzla ile birlikte Anadolu yakasına özel olarak konuşlandık. Bu bölgeye inanıyoruz. Kartal bizim yatırım yaptığımız önemli bölgelerden biridir. İstanbul Finans Merkezi'nin bitimiyle birlikte daha da ivmelenecek bir yükselişin tam başkenti konumundadır. Kamunun yatırımlarının hayata geçmesi, yerel yönetimin gerçekleştirdiği çalışmalar, Kartal'ın sahip olduğu köklü geçmişi, koruduğu değerler ve coğrafi konumu, yatırımcıların kaliteli ve estetik projeleriyle Kartal önümüzdeki 5 yıl içinde İstanbul'un en önde gelen 3 ilçesinden biri olacak.”

İlgili kişi:

İş GYO
1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.'in sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB'e işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO'un ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü; lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.