Haberler / b-fit Basın Bültenleri
15.10.2018

30 dakikalık b-fit etkisi kadınların hayatını değiştiriyor

Türkiye'nin en büyük spor zinciri Kadınların Yaşam ve Spor Merkezi b-fit'in verileri Türkiye'deki kadınların spor alışkanlıklarını gözler önüne seriyor.  Spor yapan kadınların özsaygıları yüzde 28 oranda artarken, her üç üyeden ikisi aile ilişkilerinin iyileştiğini söylüyor. Spor ve sağlık ekseninde ekonomik değer yaratan kadınlar sosyal ilişkilerini güçlendirirken toplumsal fayda sağlamanın yeni yollarını da birlikte keşfediyor.

12 yıl önce “kaliteli ve mutlu bir yaşam her kadının hakkı” diyerek bir araya gelen 6 kadının girişimiyle kurulan Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi b-fit, spor kültürünü yeniden inşa eden Türkiye'nin en büyük spor zincirine dönüştü. Bugün 50 şehirde 220'nin üzerindeki merkeziyle 600 binden fazla kadına kaliteli bir yaşam için spor yaptırıyor.

En fazla 25-34 yaş aralığında spor yapılıyor
50 bin kadın, haftanın en az üç günü b-fit'e geliyor. Üyelerin demografik özelliklerine bakıldığında, yüzde 56 ile çalışan kadınların yoğunlukta olduğu görülüyor. Onları yüzde 24 oranla öğrenciler takip ediyor. Yaş kırılımlarında ise yüzde 37 oranla en fazla 25-34 yaş aralığındaki kadınların b-fit'i tercih ettiği görülüyor. b-fit üyeleri arasında 18 yaş altından 70 yaş üstüne kadar her yaştan kadın bulunuyor.

b-fit'in yürüttüğü ankete katılan kadınların neredeyse yarısı (yüzde 47) haftada 3 saatin üzerinde spor yaptığını belirtiyor. Yüzde 32'sinin ise haftalık spor alışkanlığı 1 ila 3 saat aralığında.

Kadınlar kadınlarla birlikte spor yapmayı tercih ediyor
Ankete katılan kadınların büyük bir çoğunluğu kadınlarla birlikte spor yapmanın rahatlığını tercih ettiklerini söylüyor. Spor merkezinin eve yakınlığı, uygun fiyat avantajı, programın kısa ve esnek olması da diğer önemli kriterler arasında yer alıyor.

Kadınların yüzde 82'si sağlık masraflarının azaldığını belirtiyor
b-fit verilerine göre her dört üyeden üçü, b-fit'ten önce düzenli spor alışkanlığı olmadığını söylüyor. Üyelerin neredeyse tamamı (yüzde 99) kendilerini daha sağlıklı ve zinde hissediyor ve yüzde 82'si sağlık masraflarının azaldığını belirtiyor. Kurulduğu yıldan bu yana toplam 357 ton kilo verdiren b-fit'te kadınlar ortalama 5,4 kilo zayıflıyor.

Spor yapmak özsaygıyı güçlendiriyor
Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeği metodunu kullanan b-fit, üyelerin özsaygılarının yüzde 28 oranda arttığı sonucuna ulaşıyor. Hayata daha olumlu bakan kadınların aile ilişkileri de düzene giriyor. Her üç üyeden ikisi aile ilişkilerinin iyileştiğini ve kendilerini daha iyi ifade ettikleri için iletişimlerinin güçlendiğini belirtiyor.

Yüzde 73'ü arkadaş sayısının arttığını söylüyor
b-fit merkezlerinde düzenli olarak uzman konuşmacılar eşliğinde güncel ve önemli konularda bilgilendirici seminerler ve eğitimler düzenleniyor. Motivasyonu artıran geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri ve eğlenceli yemek buluşmaları gerçekleştiriliyor. Kadınlar her ay ortalama 200 etkinlikte bir araya geliyor. Birlikte sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor. Anket sonuçlarına göre, üyelerin yüzde 70'i artık daha fazla sosyal faaliyete katıldığını; yüzde 73'ü arkadaş sayısının arttığını belirtiyor. b-fit üyesi kadınların yüzde 82'si yeni bir ortama girdiklerinde kendilerini daha rahat ve özgüvenli hissediyor.

Esra Şavkın / 0212 219 29 71 / 0537 858 85 49 / esras@marjinal.com.tr

b-fit Hakkında
Kadın Spor ve Yaşam Merkezi b-fit, 2006 yılında 6 kadının bir araya gelerek, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların spor yapabileceği, sosyalleşebileceği spor ve yaşam merkezlerinin ülke genelinde yaygınlaşması amacıyla kurulmuş Türkiye'nin ilk sosyal girişimi ve 50 ilde bulunan 222 merkeziyle en yaygın spor merkezleri ağıdır. b-fit, 30 dakikalık istasyon çalışmalarından oluşan bir egzersiz sistemi sunar. Merkezlerdeki hidrolik ekipmanlar ve kardiyo platformları kadınların kendi itme-çekme güçleriyle hem formda kalmalarını hem de kardiyovasküler sistemlerini geliştirerek yaşam kalitelerini artırmalarını sağlar. https://b-fit.com.tr/tr

b-fit