Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
16.12.2017

3 kişiden 1'i alışverişte Star Wars ürünlerini tercih ediyor

Serinin son filmi The Last Jedi'nin vizyona girmesiyle Star Wars rüzgarı yeniden esmeye başladı. Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor'un Poltio ile düzenlediği ankete göre, Türkiye'de her üç kişiden biri alışverişlerinde Star Wars ürünlerini tercih ettiğini söylerken, Star Wars hayranlarının bu ürünleri en çok internetten satın aldığı ortaya çıktı. GittiGidiyor üzerinden en çok satılan Star Wars ürünleri ise film karakterlerinin figürleri ve oyuncaklar.

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, Star Wars hayranlarına yönelik bir anket düzenledi. İnternet üzerinden yanıtlanan ve toplam 3000 oy kullanılan anket, Türkiye'de Star Wars sevgisinin alışverişe de yansıdığını gözler önüne serdi. Ankete göre, Türkiye'de her üç kişiden biri alışverişte Star Wars karakterlerinin veya sloganlarının yer aldığı ürünleri tercih ettiğini belirtti.

Star Wars hayranları en çok internetten alışveriş yapıyor
 “Star Wars ürünlerini hangi platformdan alıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 45'i “İnternet” cevabını verdi. Bu sonucu yüzde 30 ile “market” ve yüzde 25 ile “hobi mağazaları” izledi.

Star Wars hayranların favorisi mavi ışın kılıcı
Star Wars hayranları için ışın kılıcı çok önemli bir yer tutuyor. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 67'si “Hangi renk ışın kılıcınız olsun isterdiniz?” sorusuna “Mavi” yanıtını verirken yüzde 33'ü ise “Kırmızı” tarafı seçti. Film serisinde mavi ışın kılıcı aydınlık tarafı, kırmızı ışın kılıcı ise karanlık tarafı temsil ediyor.

En çok Güç Uyanıyor filmi sevildi
Katılımcılara seride en çok hangi filmi sevdikleri de soruldu. Anket sonuçlarına göre en çok beğenilen film yüzde 25 ile “Bölüm VII - Güç Uyanıyor” oldu. Onu yüzde 18 ile “Bölüm I – Gizli Tehlike”, yüzde 15 ile “Bölüm III – Sith'in İntikamı”, yüzde 12 ile “Bölüm II – Klonların Saldırısı”, yüzde 11 ile “Bölüm VI – Jedi'nin Dönüşü”, yüzde 10 ile “Bölüm V – İmparator” ve yüzde yine yüzde 10 ile “Bölüm IV – Yeni Bir Umut” takip etti.

Yüzlerce seçenek GittiGidiyor'da
Star Wars serisinin son filmi The Last Jedi'nin vizyona girişiyle GittiGidiyor'da özel bir kampanya başladı. Elektronik moda, dekorasyon, oyuncak, spor kategorilerinde yüzlerce ürünü Star Wars sevenler için bir araya getiren GittiGidiyor'un oluşturduğu bu özel alışveriş sayfası aralık ayının sonuna kadar aktif olacak. GittiGidiyor'un satış verilerine göre Star Wars hayranları en çok filmdeki karakterlere ait figürleri satın alıyor. Figür oyuncakları nevresim takımı ve konsol oyunları takip ediyor.

Kampanyaya ulaşmak için: https://www.gittigidiyor.com/kampanya/star-wars-101319#

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında